Bartini Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Fajnie to wszystko wygląda Fajny modelik się szykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No całkiem przyzwoicie tzw. fajnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Ładny się szykuje ładny kolor kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 he he za tą naukę też mi zabrali ale już oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No ładnie się jak narazie prezętuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 he he za tą naukę też mi zabrali ale już oddali Wiesz ja musze mieć powyżej 4,75... a Matka gada:Ty sie nie uczysz dla mnie ale dla siebie ale gada mi ze mam miec powyzej 4,75 a wychodzi mi ledwo 4,3 xD Thx za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie widzą mi się niebieskie lementy z "czerwonawą" ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie widzą mi się niebieskie lementy z "czerwonawą" ramą. Heh rama jest pomarańczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Zabrali mi kompa za "niezbyt dobrą naukę" Abstrakcja... Kabina mi się podoba, wygląda na to, że wyszła całkiem nieźle, ale przydałyby się lepsze fotki. Z wiadomych względów lubię białe kabiny, choć to jeden z trudniejszych kolorów. Jak dla mnie, na ramie zbyt kolorowo, ale to Twój model - ważne, żeby się Tobie podobał. Gdzieniegdzie widzę szwy, ale nie jest źle. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 a Matka gada:Ty sie nie uczysz dla mnie ale dla siebie ale gada mi ze mam miec powyzej 4,75 Skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Mi się podoba taka kolorystyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam. Model wygląda całkiem fajnie a wracając do Twojego pytania dlaczego rama zrobiła się matowa, to wydaje mi się, że dolałeś za dużo rozpuszczalnika do farby (jeżeli malowałeś aero). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek13 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 he he za tą naukę też mi zabrali ale już oddali Wiesz ja musze mieć powyżej 4,75... a Matka gada:Ty sie nie uczysz dla mnie ale dla siebie ale gada mi ze mam miec powyzej 4,75 a wychodzi mi ledwo 4,3 xD Thx za komentarze Ja mam inaczej Moja matka powiedziała że jeśli będe miał 6.00 to mi nowego kompa kupi a kary nie ma . sory za ott Model jak narazie ładnie wygląda czekam na efekt końcowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Jeśli wychodzisz z założenia że im bardziej kolorowo tym ciekawiej to git ,jednak z reale ma to niewiele wspólnego w silniku srebrne powinny być tylko nakładki zaworów a nie całe bloki np. tak jak to zrobił JarekS w swoim modelu. Rama przeważnie jest malowana na jeden kolor , a co mnie juz najbardziej razi to te niebieskie akumulatory .Ale jeśli chodzi o wykonanie to całkiem przyzwoite moja scania bedzie podobna pomarańczowy silnik i białą kabina z elementami czerwonego ,i oczywiście silniczek pomarańczowy no i z kabelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 TomaszDudek Może dla Ciebie nie ma ta kolorystyka ic wspólnego z realem ale ja się wzoruje zdjęciami a na zdjęciach tak jest, więc to chyba realne ... ;p A ta skrzynka na akumulatory to też na zdjęciu była niebieska więc ja tak malnołem... Do końca prac nie zostało wiele tylko pierdółki typu światła tablice... xD NIEDŁUGO KONIEC Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Gierłoś Serio jest taka pokolorowana scania ? Jeśli tak to sorry zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 To może pokażesz zdjęcia, żeby można było coś powiedzieć ? Jeżeli się wzorujesz to można ocenić czy coś ma zgodnego z orginałem. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Nie dokońca robię tak jak w oryginale.Ale lekko kolorystykę ściągnołem. Nie chce mi się wstawiać zdjęć więc daje linka. Link I tam na zdjęciu widać ze jest ta skrzynka niebieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak myślicie jakie zrobuic te osłony między ośiowe białe czy niebieskie? No na tej scani tam nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Niebieskie zrób. Bardziej będzie paspwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No to zrób bez nich. Ładnie bak pomaluj i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jeszcze jedno jak myśłicie położyć całość lakierem bezbarwnym.?Posiadam Lakier błyszczący akrylowy.Czy nic się nie stanie jak położę lakier akrylowy na farbe olejna (w moim przypadku na niebieski) I jak malowac bezbarwnym musze zaklejac szyby czy mogę położyć na całość(kalkomania itp)? Chyba że położę na sam zderzak osłony między osiowe i błotniki bo kabina błyszczy się a rama może być matowa.Więc jak radzicie zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Powinnes malowac osobno bezbarwnym (np. kabine itp.) Nie maluj szyb bezbarwnym Możesz malowac kalki tylko maluj drobnymi warstwami bo jak dasz gróbą warstwe to ci zniszczy kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 To zrobię tak zakleje kabine i pomaluje tylko zderzak i osłony miedzyosiowe,blotniki bezbarwnym. Thx za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Gierłoś połączenie akrylu i farby olejnej nie wróży nic dobrego... Farba może Ci się zważyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi