Piotr Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ja używam Tamiya putty basic type i jest świetna szybko schnie, niepęka i dobrze sie obrabia Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ja używam Tamiya putty basic type i jest świetna szybko schnie, niepęka i dobrze sie obrabia Polecam Też używam tej szpachli, mi odpowiada. Szpachlowane elementy obrabiam dopiero następnego dnia. Ostatnio zacząłem eksperymentować ze szpachlą Mr. Dissolved Putty, jako uzupełnienie tamiya, jest znacznie bardziej rzadsza i nakłada się ją pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 MOZE POWIESZCHNI NIE ODTŁUSCIŁEM... i TERAZ BĘDE CZEKAŁ TAK PO 2 DNI, ŻEBY DOBRZE WYSCHŁA. PS JAKIEJ UZYWASZ SZPACHLI SAMOCHODOWEJ?? sorki ze napisalem z wielkich liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 MOZE POWIESZCHNI NIE ODTŁUSCIŁEM...i TERAZ BĘDE CZEKAŁ TAK PO 2 DNI, ŻEBY DOBRZE WYSCHŁA. PS JAKIEJ UZYWASZ SZPACHLI SAMOCHODOWEJ?? sorki ze napisalem z wielkich liter Ja używam szpachli samochodpwej marki NOVOL . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Zapomniałem dodać, że również używam szpachli w płynie(Mr. surfacer 1200,100 firmy Gunze(służy również jako podkład można nakładać pędzlem lub aero) Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 pobawiłem się dzisiaj z tym areografem i pomalowałem ramę foki dam jak zrobię coś więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Witam. Posunołem się z pracami.Rama pomalowana i podoklejane różne elementy.Teraz będę malował silnik. Oto fotki: Wesołych Swiąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No jak na razie fajnie, wydaje mi się że przednie "koła" się rozjeżdżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 No jak na razie fajnie, wydaje mi się że przednie "koła" się rozjeżdżają. Nie nie rozjeżdżają się.Sprawdziłem,założyłem koła i jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Aha :P więc tylko się zdawało Wesołych świąt przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich po przerwie świątecznej! Posunąłem się z pracami. Silnik już zrobiony. Zderzak także bym już zamontował ale w okolicy lewej lampy pojawily sie jakieś paprochy... Zderzak pomaluje jeszcze raz i będzie git. Ok,czas na fotki: tu zderzak jeszcze do pomalowania a tu silnik: Proszę komentować xD pozdrawiam Gierłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Czemu nikt nie pisze Mam do Was takie pytanie: Czemu po pomalowaniu farbą błyszczącą wychodzi mi mat? Np.pomalowałem zderzak a farba napoczatku była błyszcząca(jak schnęła) a później zrobił się mat.Najpierw daję podkładem Nobilesa do metali antykorozyjny nie mam innego:!: a później farbką ponieważ np malowałem ramę bez podkładu jak nażuciłem farbę to porobiły się kropelki... A więc proszę o odp co robię nie tak/co powinienem zrobić A żeby nie było,że nic nie robię to wrzucę fotki błotników: PS Farbki posiadam firmy ModelMaster (akrylowe) oprócz niebieskiego(olejna) PS2 Mam zakupić lakier bezbarwny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 A odtłuściłeś przed malowaniem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 A odtłuściłeś przed malowaniem ??? Tak odtłusciłem i od tamtego czasu nie dotykałem już palcami (tylko w rękawiczkach), ale myślę, że to nie to, że wychodzi kolor mat. Proszę o pomoc i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam No to połóż bezbarwny i bedzie git.A czemu tak ci się stało to nie wiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witaj silnik wygląda fajnie ale na łatwiznę poszedłeś Niedługo jak mi się udo to pokarzę ci co się da z niego wycisnąć. Dam ci cenną rade dorób uchwyt przy akumulatorach będą wyglądały o niebo lepiej niestety w tej kwesti italeri dało ciała ,powodzenia w dalszej budowie i trzymaj poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 ale na łatwiznę poszedłeś Co masz na myśli? Wykonanie czy kolorystykę silnika xD Dam ci cenną rade dorób uchwyt przy akumulatorach Masz może gdzieś jakiś wzór czy coś bo nie wiem oco biega jestem zielony w tych sprawach.To mój pierwszy model ale z chęcią się pobawię .Aha i z czego to wykonać? Niektórzy robią odlewy czy coś z czego to robią? I gdzie to można kupić i jak się to nazywa ? Gdzieś czytałem w jakimś temacie,że to PCV.Myliłem się?Jaki koszt zakupu takiego produktu? Dziękuję z góry za odp. Pozdrawiam Gierłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Gierłoś Miałem na myśli to że nie pomalowałeś samych osłon tylko całość Moje serduszko będzie wyglądało właśnie tak z taka samą czarną jak u ciebie skrzynią ,czerwoną ramą i białą kastą ,Niewiem jeszcze tylko czy będzie miała z przodu felgi ss czy z rozgwiazdą $$ robię tak Jak chcesz pomocy przy ss to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 A ja jeszcze gdzieś kiedyś znalazłem taki oto silniczek : Trochę inne malowanie ale też fajny . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Bodzio kurna chata masz więcej takich fotek jak masz to zapodaj proszę będę ci wdzięczny do końca budowy scanii i o jeden dzień dłużej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Nie odpowiedzieliście mi na wszystkie pytania :(( Jak się nazywa ten materiał do odlewów?PCV? Jaki koszt? i gdzie można kupić? Teraz wziąłem się za kabine (wnętrze mam) Poszpachlowałem łączenie kabina-dach ciekawe jak to wyszlifuję xD Pozdrawiam Gierłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Materiał do odlewania nazywa się żywica, ale żeby coś odlać trzeba mieć formę, żeby mieć formę trzeba mieć gumosil te dwie rzeczy kupisz na allegro pytanie tylko poco, skup się lepiej na czystym sklejeniu i pomalowaniu modelu, a dodatki z żywicy(są drogie) odstaw na inne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Bodzio kurna chata masz więcej takich fotek jak masz to zapodaj proszę będę ci wdzięczny do końca budowy scanii i o jeden dzień dłużej , No niestety mam tylko jedną fotkę takiego typu malowania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Poszukajcie na V8power.nl tam cos powinno byc, a jak nie to Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam!! Sorki że nie pisałem ale moi starzy... Zabrali mi kompa za "niezbyt dobrą naukę" I teraz po kryjomu muszę pisać Ok wiec pomalowałem kabine i posklejałem parę części . Nie bede pisał daje fotki [/url] I jak się podoba?? PS Na fotce jednej widać, że ta osłonka przeciwsłoneczna na rogach jest jeszcze niebieska.Sprawdziłem to.Naszczęście tego nie ma.Niewiem czemu tak wyszło Pisać czy sie podoba xD Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi