00fanti00 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Witam.Mam taki problem :mam suchy pigment firmy MIG i jego pojemność to 20 ml ,ile ml muszę dodać żywicy bym otrzymał odpowiedni efekt?Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Napisz tylko jaki efekt ,bo możesz ich uzyskać wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
00fanti00 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Chcę odlewać elementy do czołgu ,taki by ich nie malować po odlaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Chcę odlewać elementy do czołgu ,taki by ich nie malować po odlaniu. ?? Pierwszy raz słyszę o takim czymś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
00fanti00 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 To ciekawe .Po co malować np:koła (obręcze kół od tygrysa były wykonane w środkowej wersji produkcyjnej z czarnej gumy,można je odlać z żywicy zabarwionej na czarno) poto mi potrzebne te proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
00fanti00 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Ps.To będzie model Tygrysa w skali 1/10 ,makieta i prawdopodobnie RC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Ps.To będzie model Tygrysa w skali 1/10 ,makieta i prawdopodobnie RC . To tym bardziej lepiej dodatkowo dłużej go porobić i pomalować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Osobiście barwiłem żywicę typu epidian na czarno przy pomocy sadzy angielskiej ( czerń żelazowa) taki pigment w proszku do kupienia za grosze np w sklepie budowlanym. Mogą być też pigmenty do barwienia tworzyw sztucznych pod warunkiem że w proszku bo z granulatu to pożytku nie będzie Pigmenty typu mig, agama itp też powinny dać radę. Co do proporcji to trzeba poeksperymentować, sadzy można dać dużo bez obaw że osłabi to odlew. Życzę powodzenia P.S. Gdybym robił model w tak malej skali to pokusił bym się o taki detal jak gumowe bandaże na kołach Ale to kwestia gustu a o tym jak wiadomo się nie dyskutuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
00fanti00 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Dzięki mimo wszystko.Wiadomo że farba się wyciera i wygląda to szpatnie w przypadku tych kół, koła są metalowe ,toczone i te gumy chcę wykonać z żywicy zabarwionej na czarno a nie malować po tem się to zemści .A elementy takie jak jażmo ,silnik,itp.to też z żywicy ale barwionej na kolor stalowy co przesto wychodzą wajne ślady eksploatacji.Pozdrawiam,mile widzane inne opinie i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi