sobiemir Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Pytanie może idiotyczne dla osób siedzących w temacie-czym najlepiej wycinać blaszane elementy żeby ich nie pogiąć ani w inny sposób uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Najpierw musisz mieć jakąś twardą, płaska powierzchnie np. tafle szklaną itp. Kładziesz na to blaszkę, a potem ostrym skalpelem wycinasz element. Ja tak robię i wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Rewelacyjne cążki do wycinania blaszek f.Xuron nr.440 prod.USA -i przy okazji pytanie -może ktoś zna inną firmę która produkuje tego rodzaju cążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Ja również uzywam twardej powierzchni i ostrego skalpela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 ja używam najzwyklejszych nożyczek, które są wspaniałe do tego celu, najlepsze te ostre, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Ja właśnie też kombinowałem nożyczkami ale różnie to wychodziło, poza tym od niedawna kombinuję z blaszkami, dopiero drugi model, a dziś na Gwiazdkę dostałem model wiatrakowca Fa 330 który ma więcej części blaszkowych niż plastikowych i boję się żeby go nie zepsuć. Spróbuję ze skalpelem, jakoś wcześniej na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Małe wąskie i dobre nożyczki. Dobrze zdaje egzamin nożyk i pilnik iglak (ale też musi być dobry bo inaczej będzie kiepsko obrabiał). Czytałem gdzieś i sam to stosuję , że dobrze jest przeszlifować stronę którą będziesz przyklejał. Zwiększa się wtedy przyczepność kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czesc Ja uzywam nozyczek do paznokci. tylko wybralem takie z bardzo cienkimi ramionami tnacymi tnacymi i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi