Andzin Napisano Niedziela o 01:21 Share Napisano Niedziela o 01:21 Znalazłem ostatnio film na Youtube i nie wiem co o nim myśleć. Fake'ów o T-34 z armatą 88mm było sporo, ten albo jest genialny, albo coś jest na rzeczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Niedziela o 12:00 Share Napisano Niedziela o 12:00 Jak to napisał jeden radziecki weteran - to jest wojna i na wojnie takie rzeczy się zdarzają... Osobiście rozmawiałem kiedyś z weteranem z jednostki przeciwpancernej SS i on mi mówił, że mieli na podwoziu T-34 zespawaną "budę" z blach pancernych i w środku mieli przeciwpancerną 75kę. To było na froncie wschodnim, a gościu wojnę skończył na styku wojsk radzieckich i amerykańskich i dali radę się poddać Amerykanom. Musimy przyjąć do wiadomości, że była cała masa wynalazków, które walczyły a nie ma ani jednego zdjęcia, które je pokazują - a wszyscy, którzy coś o tym wiedzieli już nie żyją... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Poniedziałek o 12:05 Share Napisano Poniedziałek o 12:05 Z wspomnień z Poznania wiem że był N/N pojazd gąsienicow jako wóz obserwacyjny. A jak zaczęło brakować amunicji do Stug ów to demontowali działa i w ich miejsce wsadzali działka przeciw lotnicze bo do tego było bardzo dużo amunicji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Poniedziałek o 12:31 Share Napisano Poniedziałek o 12:31 I to jest temat na what-ifa, jak ktoś lubi - nie z tyłka wziętego, ale na podstawie dokumentów albo wspomnień weteranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi