Shilka (Robert T.) Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam Przyszedł czas i na mnie . Postanowiłem przyłączyć się do konkursu z modelem transportera opancerzonego VAB w wersji 4x4. Model heller-a nie jest szczytowym osiągnięciem przemysłu modelarskiego ale tylko ta firma go produkuje. Wiele mu brakuje do modeli takich producentów jak Dragon, Tamiya czy Trumpeter ale myślę że nie będzie aż tak źle. Przy budowie wspomogę się zestawem blaszek Eduarda, miedzianą linką Eureki XXL plus zestawem narzędzi z akcesoriów Academy. Uprzedzając pytanie dlaczego stosuje zestaw wewnętrzny od wersji 6x6 to powiem że jest identyczny z zestawem dla wersji 4x4 a kosztował mnie 10 zł z racji obniżek cen Eduarda (zestaw wewnętrzny do 4x4 kosztuje aż 29 zł). Ale koniec gadania, przejdźmy do in-box-u: Pudełko: Ramki (środkowa x 2): Góra i dół kadłuba: Ogumienie (o niebo lepiej odwzorowane niż w wersji 6x6): Ramka z oszkleniem (Heller dosyć ciekawie rozwiązał oszklenie drzwi - zobaczymy jak to wyjdzie na warsztacie): Kalkomania: Instrukcja (nawet są dwie strony na notatki - ciekawe po co ) Akcesoria: Co do malowania to nie mam jeszcze pomysłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 No pokazałeś się leniuchu wreszcie. A Abramsa to kto dokończy chmmm ? No widzę, że posta pisałeś o 3 w nocy, pewnie spać nie mogłeś po świątecznym obżarstwie . No dobra koniec żartów. Ja właśnie kończę Bradleya i może też bym tego VABA zrobił ? Mam identycznego. Malowanie ? Może takie plamiaste czarno-brązowo-zielone? Mam urlop do 5 stycznia to można poruszyć te kwestię przy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Suuuper pojazd Firma Heller, hmmm Czy odlew jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Suuuper pojazd Firma Heller, hmmm Czy odlew jest dobry? Model wymaga trochę wysiłku. Tragedii nie ma, jak pisał Robert nie jest to Tamka ani Dragon ale da się z tych wyprasek zrobić ciekawy model. W moim jest kilka jamek skurczowych w kadłubie ale od czego jest szpachla? Po dodaniu blaszek i niewielkim skraczbildzie wyjdzie z tego fajny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Sam mam ochotę na ten model... oczywiście nie prosto z pudła Jest taka fajna firma, która produkuje sporo dodatków do tego modelu np. automatyczne działko, ale nie można tego kupić w Polsce... Tylko jak się nazywała ta firma ?? Powodzenia w budowie Chętnie podpatrzę zmagania z tym modelikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Jest taka fajna firma, która produkuje sporo dodatków do tego modelu np. automatyczne działko, ale nie można tego kupić w Polsce... No jest firma Blast Models. Sam miałem zamiar "doposażyć" mojego VABa w te żywice ale ceny i mnie skutecznie zniechęciły http://www.phpshopxml.com/blamod.shop/CID/83929553f48f333c4e99488e3d3fd8f4/function/itemPageDisplay/shopItemCode/BL35006K Kiedys kolega próbował coś tam kupić to się okazało, że jeszcze do tych cen trzeba jakiś podatek doliczyć. Koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Kiedys kolega próbował coś tam kupić to się okazało, że jeszcze do tych cen trzeba jakiś podatek doliczyć. Koszmar Tak, trzeba doliczyć VAT, bo podają cenę netto (pomimo, ze jest wyraźnie napisane TXI - tax included). Też chciałem z Blasta coś kupić, ale spasowałem. Ten zestaw do VABa w sumie z przesyłką wyszedłby mnie 560 pln, co jest moim zdaniem przegięciem na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No jak tam Robert ? Odtajałeś już po sylwestrze ? Jak robota z modelem idzie ? Bo Ci zrobię wstyda i się przyłączę ze swoim VABem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajper9 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 elo ja też robie ten model znaczy kończe bo zaczenty został kilka lat temu a z braku kompresora maluje pendzlem jurto wstawie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajper9 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Edit... Post sprzeczny z regulaminem forum. Zawartość postu usunięta w całości... Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajper9 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Edit... Post sprzeczny z regulaminem forum. Zawartość postu usunięta w całości... Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Snajper9 Po 1-sze załóż osobny wątek, nie zaśmiecaj budowy Roberta Po 2-gie stosuj się do zasad ortografii i po 3-cie twoje zdjęcia nie spełniają wymogów forum, są zamazane i nie wyraźne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 A po trzecie: CO TO BYŁO??? Mistrzem to ja nie jestem, ale zdjęcia te a i to co na zdjęciach to, delikatnie rzecz biorąc, baaaaardzo słabe. Jakby ktoś rozjechał żabę... własnie tym VAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Robert ? Jak tam Twój VAB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi