Skocz do zawartości

Panzer I C HobbyBoss 1/35

nowicjusz2001

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, nowicjusz2001 napisał:

Materiał zdjęciowy skromny i to bardzo

A tam, mi się zdarza nie wrzucić zdjęć pojazdu którego zbudowano setki egzemplarzy:)

Będę zaglądał, ciekawy czołg

W oczekiwaniu na gąski z wydruku 3D (będą do końca przyszłego tygodnia), robię to zrobić można.

Na jednym z boków dodałem te dwie skrzynki. 

Na spodzie wydech.

Miałem obawy co do tego jak zegną się elementy fototrawione na kanistry. O dziwo zgięły się bez problemów.

Stwierdziłem, że jednego narzędzia tych ala kombinerek nie będę montował, bo mam wrażenie, iż w realnym użyciu spadłby zaraz po ruszeniu w drogę 

IMG_20260208_201841.jpg

IMG_20260208_201808.jpg

• Like 1

Na pierwszej stronie dodałem fotki w dość dobrej jakości, aby ułatwić budowę modelu. Zawsze wklejaną część porównaj z takimi zdjęciami przed przyklejeniem. Fotki są pomocne ponieważ niejednokrotnie instrukcje wprowadzają w błąd - choć ta w tym modelu pokazała prawidłowo wklejenie części B 51/52. Skos powinien być na równi z górnym pancerzem - skos. Wtedy góra będzie wystawać nad pancerz. Wklejamy równo z górnym pancerzem.

709114781_meser262@000.thumb.jpg.ecbcc45790d48ac7c32a6f618155a1c6.jpg

Skrzynki, haki o których pisał kolega Evildead też są dobrze widoczne.

Nie zawsze budując model mamy takie dodatki jak dobrej jakości fotki.

Powoli i dokładnie - dwa, trzy razy dopasuj porównaj z materiałem zdjęciowym zanim raz przykleisz. 

Pozdrawiam

Krzysztof

• nowicjusz2001 changed the title to Panzer I C HobbyBoss 1/35
6 godzin temu, nowicjusz2001 napisał:

Dzięki za zwrócenie uwagi.

Skrzynie poprawiłem, tutaj niemal z automatu zrobiłem tak jak pokazałem myśląc, że tak wygląda skrzynka. Teraz jest ok

Skos poprawiony.

No i fajnie , to jeszcze popracuj nad tymi hakami , źle masz na pewno lewy z przodu, na tyle słabo widać, ja wiem że to małe g.... :) , ale można to odkleić, np podlewasz podstawę haka klejem typu tamiya extra thin czekasz aż zmięknie i delikatnie pęsetą bujasz na boki aż wyrwiesz ten element, jak dobrze go złapiesz to nie urwiesz, klej ci rozpuści podkład najwyżej, jeśli to cię nie przerasta to warte poprawki , na pewno ten pierwszy po lewej stronie do poprawy ,poniżej  chamski rysunek w paint i kierunek tych haków.

1453137869_meser262@000d.jpg.c000954e99449b62c03eeae08802cec4.jpg

Edytowane przez Evildead

Wi

1 godzinę temu, Evildead napisał:

No i fajnie , to jeszcze popracuj nad tymi hakami , źle masz na pewno lewy z przodu, na tyle słabo widać, ja wiem że to małe g.... :) , ale można to odkleić, np podlewasz podstawę haka klejem typu tamiya extra thin czekasz aż zmięknie i delikatnie pęsetą bujasz na boki aż wyrwiesz ten element, jak dobrze go złapiesz to nie urwiesz, klej ci rozpuści podkład najwyżej, jeśli to cię nie przerasta to warte poprawki , na pewno ten pierwszy po lewej stronie do poprawy ,poniżej  chamski rysunek w paint i kierunek tych haków.

1453137869_meser262@000d.jpg.c000954e99449b62c03eeae08802cec4.jpg

Patrzę na to zdjęcie i porównuje z kierunkiem haków na modelu i kurtka włodna kierunki się serio zgadzają. Być może zdjęcia przekłamują perspektywę, ale słowo daję kierunek jest jak na tym zdjęciu.

26 minut temu, nowicjusz2001 napisał:

Wi

Patrzę na to zdjęcie i porównuje z kierunkiem haków na modelu i kurtka włodna kierunki się serio zgadzają. Być może zdjęcia przekłamują perspektywę, ale słowo daję kierunek jest jak na tym zdjęciu.

Według mnie powinien być tak , podstawa haka to zielone na dole 

IMG_20260208_201826.jpg.63a96cd5f969e9450c2354454c2d23ef.jpg

5U7MdW0.thumb.png.b43164a8ba09bc3ee5a3144baebeddb5.png

poglądowo tylko , powinno byc cos jak tu, z prawej strony masz w miarę dobrze , 

front.png.991c1ccc56e587e8b2010399ac37438c.png

Edytowane przez Evildead