nowicjusz2001 Napisano Niedziela o 15:54 Autor Share Napisano Niedziela o 15:54 49 minut temu, Robi napisał: Jakbym żartował to bym się śmiał. Bo temat ciekawy... Dzięki za zainteresowanie. Temat ciekawy i niszowy. Materiał zdjęciowy skromny i to bardzo. Nie ma nawet egzemplarza w żadnym muzeum. Raptem 40 egzemplarzy zbudowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 16:15 Share Napisano Niedziela o 16:15 20 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Materiał zdjęciowy skromny i to bardzo A tam, mi się zdarza nie wrzucić zdjęć pojazdu którego zbudowano setki egzemplarzy Będę zaglądał, ciekawy czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano Niedziela o 19:27 Autor Share Napisano Niedziela o 19:27 W oczekiwaniu na gąski z wydruku 3D (będą do końca przyszłego tygodnia), robię to zrobić można. Na jednym z boków dodałem te dwie skrzynki. Na spodzie wydech. Miałem obawy co do tego jak zegną się elementy fototrawione na kanistry. O dziwo zgięły się bez problemów. Stwierdziłem, że jednego narzędzia tych ala kombinerek nie będę montował, bo mam wrażenie, iż w realnym użyciu spadłby zaraz po ruszeniu w drogę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano Niedziela o 19:27 Autor Share Napisano Niedziela o 19:27 Oponki jeszcze będą poprawione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Pokrywy tych dwóch skrzynek miały zawiasy od drugiej strony, uchylały się do środka, lewy zaczep na przodzie tej nadbudowy też jakoś odwrotnie wkleiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Na pierwszej stronie dodałem fotki w dość dobrej jakości, aby ułatwić budowę modelu. Zawsze wklejaną część porównaj z takimi zdjęciami przed przyklejeniem. Fotki są pomocne ponieważ niejednokrotnie instrukcje wprowadzają w błąd - choć ta w tym modelu pokazała prawidłowo wklejenie części B 51/52. Skos powinien być na równi z górnym pancerzem - skos. Wtedy góra będzie wystawać nad pancerz. Wklejamy równo z górnym pancerzem. Skrzynki, haki o których pisał kolega Evildead też są dobrze widoczne. Nie zawsze budując model mamy takie dodatki jak dobrej jakości fotki. Powoli i dokładnie - dwa, trzy razy dopasuj porównaj z materiałem zdjęciowym zanim raz przykleisz. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu (edytowane) Dzięki za zwrócenie uwagi. Skrzynie poprawiłem, tutaj niemal z automatu zrobiłem tak jak pokazałem myśląc, że tak wygląda skrzynka. Teraz jest ok Skos poprawiony. Edytowane 11 godzin temu przez nowicjusz2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, nowicjusz2001 napisał: Dzięki za zwrócenie uwagi. Skrzynie poprawiłem, tutaj niemal z automatu zrobiłem tak jak pokazałem myśląc, że tak wygląda skrzynka. Teraz jest ok Skos poprawiony. No i fajnie , to jeszcze popracuj nad tymi hakami , źle masz na pewno lewy z przodu, na tyle słabo widać, ja wiem że to małe g.... , ale można to odkleić, np podlewasz podstawę haka klejem typu tamiya extra thin czekasz aż zmięknie i delikatnie pęsetą bujasz na boki aż wyrwiesz ten element, jak dobrze go złapiesz to nie urwiesz, klej ci rozpuści podkład najwyżej, jeśli to cię nie przerasta to warte poprawki , na pewno ten pierwszy po lewej stronie do poprawy ,poniżej chamski rysunek w paint i kierunek tych haków. Edytowane 7 godzin temu przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Wi 1 godzinę temu, Evildead napisał: No i fajnie , to jeszcze popracuj nad tymi hakami , źle masz na pewno lewy z przodu, na tyle słabo widać, ja wiem że to małe g.... , ale można to odkleić, np podlewasz podstawę haka klejem typu tamiya extra thin czekasz aż zmięknie i delikatnie pęsetą bujasz na boki aż wyrwiesz ten element, jak dobrze go złapiesz to nie urwiesz, klej ci rozpuści podkład najwyżej, jeśli to cię nie przerasta to warte poprawki , na pewno ten pierwszy po lewej stronie do poprawy ,poniżej chamski rysunek w paint i kierunek tych haków. Patrzę na to zdjęcie i porównuje z kierunkiem haków na modelu i kurtka włodna kierunki się serio zgadzają. Być może zdjęcia przekłamują perspektywę, ale słowo daję kierunek jest jak na tym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) 26 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Wi Patrzę na to zdjęcie i porównuje z kierunkiem haków na modelu i kurtka włodna kierunki się serio zgadzają. Być może zdjęcia przekłamują perspektywę, ale słowo daję kierunek jest jak na tym zdjęciu. Według mnie powinien być tak , podstawa haka to zielone na dole poglądowo tylko , powinno byc cos jak tu, z prawej strony masz w miarę dobrze , Edytowane 5 godzin temu przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu A to maleństwo. W międzyczasie zdążyłem to poprawić i szczerze mówiąc o tym zapomniałem. Skreloza nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi