nowicjusz2001 Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego 11 minut temu, Evildead napisał: To złóż kilka i załóż je na koło napędowe i pokaż jak to się układa na kole. W wolnej chwili jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego 5 godzin temu, Evildead napisał: To złóż kilka i załóż je na koło napędowe i pokaż jak to się układa na kole. Mówisz masz . Mam spory zapas ogniw to mogę popróbować. Nie wiem czy piny z wydruku się będą nadawać bo są bardzo wiotkie. Tutaj próby z drutem miedzianym i ten też się zgina więc raczej zastosuję stalowy 0.3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego No to jak się układają to dobrze, rób pomału, piny można ciąć np z takich prętów 0.3mm , przynajmniej sztywne Aber SR03 0.3mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Dzięki. Właśnie chodzi żeby były sztywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Plan jest taki. Jeden ciąg grupuje w 43 pary po 2 ogniwa. Dwa ogniwa ze sobą łączę i tak do stworzenia dłuższego odcinka. Ten wstępnie układam na układzie jezdnym. I tak aż cały będzie gotów ciąg. Drut polecony przez @Evildeadjuż jest. Musiałem domówić odpowiednie szczypce do cięcia. Test drutu na dość tępym narzędziu wyszedł pomyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego No tak ten drut jest twardy, ale to akurat zaleta, do cięcia wystarczą szczypce boczne, takie za ok 30 zł spokojnie dają radę nawet z grubszym drutem, np Modeco Mn 20-126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Robię sobie przerwę od tego modelu. Zresetuje się na innym , bo te gąsienice nie są w tym momencie na moje nerwy. Wrócę do niego jak nabiore świeżości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Pro tip: dokładaj po jednym ogniwu co jakiś czas, w przyszłości będzie ci jeszcze trudniej do tego siąść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Swoje musi odleżeć nie ma innej opcji póki co. Za miesiąc dwa pewnie zajmę się ogniwkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Edit: Do modelu wrócę jak będę robił dioramę w klimatach sci-fi. Porzucony nadgryziony przez czas. Bez uzbrojenia, narzędzi, kół. Rdzewiejący i zarośnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 11 godzin temu, nowicjusz2001 napisał: Edit: Do modelu wrócę jak będę robił dioramę w klimatach sci-fi. Porzucony nadgryziony przez czas. Bez uzbrojenia, narzędzi, kół. Rdzewiejący i zarośnięty. yhy. Dam ci jeszcze jeden tip, nie kupuj starych paździerzy, to robota będzie łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego 46 minut temu, Kalor napisał: yhy. Dam ci jeszcze jeden tip, nie kupuj starych paździerzy, to robota będzie łatwiejsza. Dzięki choć to model w miarę nowy z 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego (edytowane) 20 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Dzięki choć to model w miarę nowy z 2013. https://www.scalemates.com/kits/hobbyboss-82431-pzkpfw-i-ausf-c-vk-601--101406 -> 2010, to jest bardzo stary, na dodatek hobbyboss który nawet teraz wypuszcza średniej jakości modele. Jeśli nie ma jakiegoś parcia na konkretny temat, to ja nie brałbym nic starszego niż 10lat. Edytowane 20 Lutego przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego 2 godziny temu, Kalor napisał: https://www.scalemates.com/kits/hobbyboss-82431-pzkpfw-i-ausf-c-vk-601--101406 -> 2010, to jest bardzo stary, na dodatek hobbyboss który nawet teraz wypuszcza średniej jakości modele. Jeśli nie ma jakiegoś parcia na konkretny temat, to ja nie brałbym nic starszego niż 10lat. Coś w tym jest Choć na ten przykład wiekowe Tamiya wciąż są wysoce składalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi