Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 godzin temu, Evildead napisał:

To złóż kilka i załóż je na koło napędowe i pokaż jak to się układa na kole.

Mówisz masz .

Mam spory zapas ogniw to mogę popróbować.

Nie wiem czy piny z wydruku się będą nadawać bo są bardzo wiotkie. Tutaj próby z drutem miedzianym i ten też się zgina więc raczej zastosuję stalowy 0.3mm

IMG_20260216_184111.jpg

Napisano

No to jak się układają to dobrze, rób pomału,  piny można ciąć np z takich prętów 0.3mm , przynajmniej sztywne 

Aber SR03  0.3mm 

• Like 1
Napisano

Plan jest taki.

Jeden ciąg grupuje w 43 pary po 2 ogniwa.

Dwa ogniwa ze sobą łączę i tak do stworzenia dłuższego odcinka. Ten wstępnie układam na układzie jezdnym.

I tak aż cały będzie gotów ciąg.

Drut polecony przez @Evildeadjuż jest. Musiałem domówić odpowiednie szczypce do cięcia. Test drutu na dość tępym narzędziu wyszedł pomyślnie 

IMG_20260218_182347.jpg

Napisano

No tak ten drut jest twardy, ale to akurat zaleta, do cięcia wystarczą  szczypce boczne, takie  za ok 30 zł spokojnie dają radę nawet z grubszym drutem, np Modeco Mn 20-126

Napisano
11 godzin temu, nowicjusz2001 napisał:

Edit:

Do modelu wrócę jak będę robił dioramę w klimatach sci-fi. Porzucony nadgryziony przez czas. Bez uzbrojenia, narzędzi, kół. Rdzewiejący i zarośnięty.

yhy. Dam ci jeszcze jeden tip, nie kupuj starych paździerzy, to robota będzie łatwiejsza. 

Napisano
2 godziny temu, Kalor napisał:

https://www.scalemates.com/kits/hobbyboss-82431-pzkpfw-i-ausf-c-vk-601--101406 -> 2010, to jest bardzo stary, na dodatek hobbyboss który nawet teraz wypuszcza średniej jakości modele. Jeśli nie ma jakiegoś parcia na konkretny temat, to ja nie brałbym nic starszego niż 10lat.

Coś w tym jest

Choć na ten przykład wiekowe Tamiya wciąż są wysoce składalne