Jump to content

Chevrolet Caprice Coupe '76 AMT/ERTL 1:25

tmajer
 Share

Recommended Posts

W ramach odpoczynku od sklejania payhaulera machnąłem sobie jednego z moich ulubionych amerykańców.

Model był w zestawie z lawetą i czeka na mnie jeszcze pickup Chevrolet Silverado, który będzie ciągnąć

lawetę z Caprice, ale to już w przyszłym roku. Jak to u mnie model prosto z pudła. Jest maksymalnie

uproszczony, dźwignię sterowania skrzynią biegów i manetkę kierunkowskazów musiałem dorobić.

Zapraszam do oglądania i komentowania.

img1570sd1.jpg

img1572hv9.jpg

img1574gx1.jpg

img1576so2.jpg

img1578yr0.jpg

img1579ym7.jpg

img1582br3.jpg

img1586wh0.jpg

img1588jd3.jpg

img8109ex3.jpg

img8109ex3.jpg

img8110qc0.jpg

img8111st9.jpg

img8112ch5.jpg

img8113yf0.jpg

img8114mn1.jpg

img8117aa3.jpg

img8119yz9.jpg

img8121aa3.jpg

img8122cz6.jpg

img8126on8.jpg

Fajna furka Jakoś AMT dziwnie zrobił ten grill Ogólnie bardzo przyjemny dla oka model

P.S. Nie męcz go pod lawetą ! Szukaj kogoś kto będzie go ciągnoł na lawecie

Pozdrawiam.

Fajna furka Jakoś AMT dziwnie zrobił ten grill Ogólnie bardzo przyjemny dla oka model

P.S. Nie męcz go pod lawetą ! Szukaj kogoś kto będzie go ciągnoł na lawecie

Pozdrawiam.

Napisałem przecież - będzie go ciągnąć na lawecie Chevrolet Silverado

Wygląda ciekawie, szkoda że niej est tak dopracowany jak wymaga tego AMT różowy kolorek... Kwestia gustu ale to w końcu "te" lata. Czekam na Silverado, dużo bardziej mnie interesuje.

...Jakoś AMT dziwnie zrobił ten grill

AMT właśnie tak czasem robi, że wypraski są dosłownie zlane w jedną całość, jest dużo nadlewów i tak jakby na odwal się... Ogólnie modelik bardzo ładny. A lusterek i wycieraczek to on nie miał czy ci się gdzieś zapodziały???

...Jakoś AMT dziwnie zrobił ten grill

AMT właśnie tak czasem robi, że wypraski są dosłownie zlane w jedną całość, jest dużo nadlewów i tak jakby na odwal się... Ogólnie modelik bardzo ładny. A lusterek i wycieraczek to on nie miał czy ci się gdzieś zapodziały???

Wycieraczek brak, lusterka były, ale takie na długich wysięgnikach do lawety. Muszę jedno i drugie wykombinować własnym sumptem.

Bardzo ładnie ic zysto sklejony, chociaż kolor to rzecz gustu Mogłeś na atrapie chłodnicy i na elementach chromowanych zrobić lekkiego washa (nadałoby to trochę głębi).

Pozdrawiam