Kasia Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witam . Nareście!! Po długiej przerwie nie sklejania modeli z powodu braku czasu postanowiłam wziąść udział w konkursie... a nóż widelec uda się coś wygrać. No dobra koniec gadania, teraz mały In-box: A oto początki budowy: Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 No to mamy drugiego pasażera w Konkursie (będę miał z kim rywalizować). Życzę powodzenia. A może podpatrzę u Ciebie coś ciekawego i zaaplikuję u siebie? ;) PS: W sumie to chyba w poczekalni mam ten sam model... Muszę sobie obejrzeć, co ja tam mam takiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 707 no kto by pomyślał Życzę wysokich lotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Kermit No to biorę się ostro do roboty, żeby być lepsza od Ciebie . Oto Efekty dzisiejszej pracy Pomalowany podkałd na skrzydłach, kadłubie silnikach i innych elentach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A ja dalej patrzę i patrzę. Chyba dopingujesz mnie swoją pracą. W tym roku to może już nie, ale od pierwszego dnia następnego zabieram się ostro do pracy. I wtedy zobaczymy, kto będzie lepszy. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Dalsza część budowy, a w niej: Pomalowany kadłub, silniki skrzydła i elementy podwozia: P.S. Czy nikomu nie podoba się mój model, że takie małe zainteresowanie A może nie interesują Was takie samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 hey... jak nikt nie pisze to nie znaczy że się nie interesujemy fajny jest, z resztą 707 jest genialny jak na razie wszystko wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Czy nikomu nie podoba się mój model, że takie małe zainteresowanie (...) A może nie interesują Was takie samoloty Wiesz, Kasiu, że interesują, Ja przeglądam od początku i jak coś, to komentuję. Tylko że na sylwestra się bawiłem i przez dwa dni na forum nie wchodziłem... A tak do rzeczy: Na tym zdjęciu: widać, jakobyś stateczniki poziome całe na aluminium pomalowała. Czy aby na pewno tak miało być? U mnie w wątku rozgorzała ostatnio dyskusja, że tam niewiele aluminium jest... Jak masz w instrukcji? Masz może zdjęcia oryginału? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Samolocik fajny. Z wykozystanek stronki kolegi Kermit'a znalazłem Boeing'a 707 którego skleja Kasia niestety na zdjeciu niewidać malowania stateczników od góry. Powodzenia przy dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Tylko że na sylwestra się bawiłem i przez dwa dni na forum nie wchodziłem... AHA. OK ja tylko tak pytałam. Odnośnie stateczników poziomych. Dzięki za stronkę. Patrzyłam na to zdjęcie i nic nie dopatrzyłam żeby był tam jakiś inny odcień. A ja w instrukcji mam podany numer 11 farby Humbrola czyli aluminium metalik. I pomalowałam zgodnie z instukcją. No i aktualizacja budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 trochę ta barwa na środku nie równa, jak możesz popraw bo to nie wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Kasiu, przyjrzyj się tym dwóm zdjęciom: ZDJĘCIE 1 ZDJĘCIE 2 (wzięte ze strony pu.i.wp.pl) Na nich widać, że stateczniki poziome jednak nie są całe aluminiowe, a bardziej szare. Może więc jednak je nieco poprawić, tak jak u mnie kazali... Poza tym muszę się sam wziąć za robotę, bo nie długo znów w tyle zostanę. Dobrze Ci to idzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dalszy ciąg budowy. Oto co udało mi się zrobić przez ostatni tydzień. Po wielkich trudach przymocowałam silniki do skrzydeł. (Genialny pomysł zamontowania silników baz kleju opatentowany przez firmę Airfix o mało co niedoprowadził mnie do szału). Poprawiłam stateczniki poziome. Ale musze je jeszcze trochę dopieścić. Skleiłam podwozie główne. Oczywiście nie mogło zabraknąć malowania kadłuba tym razem na granatowo. Jeszcze muszę dać jedną warstwę farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Widzę że na stateznikach poziomych jednak pojawił się szary odcień ładne skrzydła Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Proponuję zastosować taśmę maskującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Przyznaję, że skrzydła Ci bardzo ładnie wyszły, lecz jeśli chodzi o kadłub... mam nadzieję, że ta linia graniczna pomiędzy białym i niebieskim nie pozostanie taka poszarpana? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Panowie, bez paniki. Na tym drugim zdjęciu widać, że taśma jest, ale przezroczysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Na tym drugim zdjęciu widać, że taśma jest, ale przezroczysta...Ja na kadłubie nie bardzo widzę. Ale może niech Kasia nam powie, czy jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Kolega brabazon ma racje taśma jest tylko przezroczysta. P.S. Postaram się jak najszybciej odświeżyć moją relację tylko muszę znaleźć trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Już myślałem, że zarzuciłaś projekt, ale na szczęście nie. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seito Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dobrze Ci idzie praca, Kasia. W mojej historii modelarskiej też kiedyś pojawił się samolot pasażerski, ale nie był taki ładny, jak Twój. Nie mogę się doczekać efektu końcowego. A co do tej taśmy: czy nie jest to przypadkiem zwykła przeźroczysta taśma klejąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Jak tam model, są jakies postępy w pracy, bo kolega Kermit już skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Wreście mogę odświeżyć moją relację. . A co do tej taśmy: czy nie jest to przypadkiem zwykła przeźroczysta taśma klejąca? Tak to jest zwykła niezastąpiona klejąca taśma przeźroczysta. Postęp w pracach nie wielki ale zawsze. Pomalowałam tylko kadłub. Oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Cieszę się, że nie zarzuciłaś projektu. Nie mogę się doczekać widoku końcowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi