Jump to content

Dioramka Mi-8 Irackich Sił Powietrznych 1/72

Liteonit1
 Share

Recommended Posts

Witam Wszyskikich! Posiadam Mi-8 który był moim pierwszym własnorecznie sklejonym i pomalowanym śmigłowcem w mojej karierze modelarskiej... Malowanie owego śmiglaka było "niby" polskie ale troszki z kosmosu. Teraz wpadłem na genialny (chyba) pomysł aby z tego modelu zrobić ostrzelany Mi-8 Irackich Sił powietrznych. Śmigłowiec został naprawde zestrzelony (Prawdopodobnie z Karabinu maszynowego 50 cal.) i nastepnie się rozbił gdzieś na Irackiej pustyni. Zdecydowałem sie zrobic moją pierwszą dioramkę własnie z tym śmigłowcem.

Trochę fotek ze stanu obecnego :

DSCF2579.jpg

DSCF2580.jpg

DSCF2581.jpg

DSCF2582.jpg

DSCF2584.jpg

CDN...

Proszę o rady związane z wykonaniem rozbitego modelu... Komentarze mile wskazane

PZDR

stakor1 napisał:

Wrzuć do kreta.

co to jest?

Jest to płyn do czyszczenia rur, ale nie wiem czy nie będzie on za ostry.

E tam za ostry - ściąga farbkę jak ta lala. Jak nie ściągniesz to będzisz miał stare plamy prześwitujące po pomalowaniu nowymi kolorami.

No... chyba, że robisz tego irakijczyka ;)

image690100x.jpg

No... chyba, że robisz tego irakijczyka ;)

Nie no robie śmigłowiec który rozbił się no ale nie aż tak.... bez przesady heh bedzie miał "złamane" przednie koło i nosem zarył w glebe hehe..

Tam paru łopat wirnika nie bedzie... zgubił gdzieś ... szybka zbita .. itd.

Jak nie ściągniesz to będzisz miał stare plamy prześwitujące po pomalowaniu nowymi kolorami.

No to mamy problem... a jak tak zrobić aby farba z wnętrza nie zeszła???

Jak to zrobic? nie mam ochoty malować środka 2 raz. W sumie kolor jest prawie dobry.. ale prawie robi wielką róznice.. Tak więc jak to zrobić???

PZDR