Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Wszyskikich! Posiadam Mi-8 który był moim pierwszym własnorecznie sklejonym i pomalowanym śmigłowcem w mojej karierze modelarskiej... Malowanie owego śmiglaka było "niby" polskie ale troszki z kosmosu. Teraz wpadłem na genialny (chyba) pomysł aby z tego modelu zrobić ostrzelany Mi-8 Irackich Sił powietrznych. Śmigłowiec został naprawde zestrzelony (Prawdopodobnie z Karabinu maszynowego 50 cal.) i nastepnie się rozbił gdzieś na Irackiej pustyni. Zdecydowałem sie zrobic moją pierwszą dioramkę własnie z tym śmigłowcem. Trochę fotek ze stanu obecnego : CDN... Proszę o rady związane z wykonaniem rozbitego modelu... Komentarze mile wskazane PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Proszę o rady związane z wykonaniem rozbitego modelu... Komentarze mile wskazane Czyżbyś wziął sobie do serca naszą wczorajszą rozmowe na gg i olałeś leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czyżbyś wziął sobie do serca naszą wczorajszą rozmowe na gg i olałeś leszcza W każdej chwili mogę przytoczyc jej najbardziej interesujący fragment Lepiej pomóż co a nie.... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 W każdej chwili mogę przytoczyc jej najbardziej interesujący fragment nie życzę sobie przytaczania żadnych interesujących fragmentów. Lepiej pokazuj co na podstawe wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Narazie niewiem od czego zacząć... ale chyba zaczne od początku ... ;P Więc co teraz powinienem zrobić??? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Narazie niewiem od czego zacząć... ale chyba zaczne od początku ... ;PWięc co teraz powinienem zrobić??? PZDR Wrzuć do kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Wrzuć do kreta. co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 sorki że post pod postem ... ale co do farby to warstwa jest bardzo cienka. Musi być goły plastik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 stakor1 napisał: Wrzuć do kreta. co to jest? Jest to płyn do czyszczenia rur, ale nie wiem czy nie będzie on za ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 stakor1 napisał: Wrzuć do kreta. co to jest? Jest to płyn do czyszczenia rur, ale nie wiem czy nie będzie on za ostry. E tam za ostry - ściąga farbkę jak ta lala. Jak nie ściągniesz to będzisz miał stare plamy prześwitujące po pomalowaniu nowymi kolorami. No... chyba, że robisz tego irakijczyka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 No... chyba, że robisz tego irakijczyka ;) Nie no robie śmigłowiec który rozbił się no ale nie aż tak.... bez przesady heh bedzie miał "złamane" przednie koło i nosem zarył w glebe hehe.. Tam paru łopat wirnika nie bedzie... zgubił gdzieś ... szybka zbita .. itd. Jak nie ściągniesz to będzisz miał stare plamy prześwitujące po pomalowaniu nowymi kolorami. No to mamy problem... a jak tak zrobić aby farba z wnętrza nie zeszła??? Jak to zrobic? nie mam ochoty malować środka 2 raz. W sumie kolor jest prawie dobry.. ale prawie robi wielką róznice.. Tak więc jak to zrobić??? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 to na zachętę ale poszukam bo gdzieś miałem fotki Mi-8/17 którew rozbiły sie w Afganistanie i Czeczeni, zobaczysz co gdzie złamać i wygiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 No peterku :P Spisałes sie na medalion... Dawaj te foty to pracka sie ruszy.. tymczasem zmazywanie "starej" farby... eh :/ żmudna robota... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Liteonit1 dopiero w przyszłym roku, jakby to nie zabrzmiało, znajde te inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 http://militaryphotos.net/forums/showpost.php?p=3660745&postcount=290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Dzieki za foty... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi