SławekK Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Nowy tydzień, nowy model... w sumie stary, bo nadal z 2020. Tym razem T-34/85 od Revella. Moim zdaniem model bardzo dobry - robiłem takie trzy, każdy w innej odsłonie. Dodałem jakiś blaszki, trochę wyposażenia. Figurki to desant "radzieckich piechurów" od Presiera, których starałem się przerobić na Polaków. Czołgiści z żywicy - trzeci jest w T-35. W tamtym czasie podejrzałem jak "Night shift" na YT robił jasne odpryski i to moje próba... chyba średnio udana... Teren to już własna kompozycja :). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Fajny. Moim zdaniem te kwiaty trochę nie pasują do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) Co to za kolor czołgu bo mi pasuje bardziej do German Grey niż do zielonego czy khaki Edytowane 21 Lutego przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 15 godzin temu, Adamo722 napisał: Co to za kolor czołgu bo mi pasuje bardziej do German Grey niż do zielonego czy khaki Chyba taki "urban camouflage" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Hej. Twoje zdjęcia mają jakąś nienaturalą saturację - takie przynajmniej ja mam wrażenie. Nie wiem czy to przez to wklejone czarne tło. Może w programie, którego używasz możesz ustawić próbnikiem punkt bieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego T-34/85, tak samo jak T-35, był malowany zestawem Valleyo Russian Green 4BO. Odmienny kolor wynika pewnie z różnego procesu brudzenia :). Co do zdjęć, to tło nie jest wklejane. Robiłem je w namiocie bezcieniowym z czarny materiałem w tle. Doświetlalem je dodatkowo okrągłą lampą do kwiatków ( taka technika :)). Potem zdjęcia obrabiam w programie Picassa (docinamy, koryguje doświetlenie i kontrast, zmniejszam rozmiar), jeśli efekt jest zbyt mocny to spróbuję to skorygować przy kolejnej sesji :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament68 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Coś tu nie pasje z tymi kolorami. Niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego No model dobry, coś nie tak z tymi suwakami w programie, możesz naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Ta fotka bardziej pasuje rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi