slamacek Napisano Piątek o 13:52 Share Napisano Piątek o 13:52 (edytowane) Bojowo samolot niewykorzystany, ale Japończycy lubili testować niemieckie samoloty (prócz Heinkla bawili się jeszcze Bf109, Bf210, Fw190, Ju87a). He112 okazał się dla nich przede wszystkim za mało zwrotny, więc mimo początkowego zamówienia 12 sztuk - na testach się skończyło. samolot znaleziony w hangarze w 1945 roku LF Models ma w swoim katalogu kilka wersji tego samolotu, mnie najbardziej interesuje B0, (na V4 muszę jeszcze poczekać), a że nie wiem nic o malowaniu samolotów III Rzeszy - liczę na Waszą w tym pomoc. wszystko ciut przerysowane moim zdaniem albo odrobinę za mało wyraziste. ale co tam, pobawimy się no I tablica przyrządów do której kupiłem zegary Quinta wnętrze kabiny zamierzam urozmaicić dzięki zdjęciom i opisom ze stron Deutsche Luftwaffe i Destination Journey ale prośba do Was o pomoc w pomalowaniu wnętrza. LF żadnej podpowiedzi nie dał, a że Niemcy byli systematyczni bardzo, to podejrzewam, że będzie to jakiś powszechnie stosowany zestaw kolorów Ciąg dalszy oczywiście nastąpi, z dwutygodniową przerwą na wyjazd od najbliższego czwartku. Edytowane Piątek o 19:12 przez slamacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 14:38 Share Napisano Piątek o 14:38 43 minuty temu, slamacek napisał: Japończycy lubili testować niemieckie samoloty (prócz Heinkla bawili się jeszcze Bf109, Bf210, Fw190, Ju87a). Były też: He 100, Fi 156 i Bf 108. 45 minut temu, slamacek napisał: prośba do Was o pomoc w pomalowaniu wnętrza. LF żadnej podpowiedzi nie dał, a że Niemcy byli systematyczni bardzo, to podejrzewam, że będzie to jakiś powszechnie stosowany zestaw kolorów Obstawiałbym (RLM) 02. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Piątek o 15:10 Autor Share Napisano Piątek o 15:10 ten He-100 gdzieś mi zniknął, Ki-76 był dla mnie zawsze kopią Fi-156. A Taifun czyli Bf108 był używany jako samolot transportowy przez lotnictwo Mandżurii (bodajże 15 samolotów od numeru M-50), zaś tym najsłynniejszym - czyli J-BACC - przewieziono nawet fotografie z berlińskiej olimpiady do Tokio Został jeszcze Arado 196 z bazy Penang (choć są rozbieżności czy na pewno latali na nich Japończycy, czy tylko były to samoloty ze słońcem na skrzydłach i kadłubie) dzięki RogerM za podpowiedź z RLM 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 15:10 Share Napisano Piątek o 15:10 Patrzę bo temat ciekawy. Napisy na oponach bomba, staram się wyobrazić je sobie w naturalnych rozmiarach . 30 minut temu, RogerM napisał: Godzinę temu, slamacek napisał: prośba do Was o pomoc w pomalowaniu wnętrza. LF żadnej podpowiedzi nie dał, a że Niemcy byli systematyczni bardzo, to podejrzewam, że będzie to jakiś powszechnie stosowany zestaw kolorów Obstawiałbym (RLM) 02. Zdecydowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Piątek o 16:39 Autor Share Napisano Piątek o 16:39 czyli C060 to właściwa buteleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 18:41 Share Napisano Piątek o 18:41 1 godzinę temu, slamacek napisał: czyli C060 to właściwa buteleczka Właściwa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi