Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
W prawdzie brakuje jeszcze kalkomani, ale nie wiem kiedy je wydrukuje.
Model Tamiya
Druk łańcucha Falcon,
Sprzęgło, filtry  i obudowa własny druk 3d,

Wydech zrobiony od zera (klocek Lego, flamaster, drut 3,0, sprężynki - drut 0,2)

20260315_145425.jpg

20260315_145957.jpg

• Like 3
Napisano

Mazak Mołotow, ALE..

Przestał mi robić chrom, a daje właśnie taki efekt pomiędzy chromem a srebrnym. Wg dystrybutora jak był nowy źle go mieszałem (za krótko)  i "zużyłem" właśnie składnik "lustrzany", natomiast został płyn dający taki efekt.

Napisano

Siedzenie to skóra - kuśnierz dał mi skrawki cienkiej skórki na rekawiczki, są różne kolory.
Filtry darmowy projekt 3d.

Łańcuch i nity są od Falcon z Częstochowy
Owijka -  to plaster z apteki (nie wiem jak go nazwać miałem go wiele lat w szufladzie)
W wolnej chwili dorzucę warsztat "po czasie".
Dawniej wklejałem ale trzeba było przez zewnętrzny serwer i to mnie zniechcęiło

20250409_183424.jpg

20251012_153401.jpg

• Like 1
Napisano

0Siedzonka rewelacja! Może trochę za duża tekstura ale na żywo na pewno wygląda bardziej real (fotki strasznie to powiększają). Też mam Ta Katanę w planie- kupiona w wersji custom. Mam też łańcuch Falcona do niej-i się zastanawiałem jak go wsadzić jeśli bym chciał zastosować również oryginalną osłonę łańcucha. Raczej dam sam łańcuch jak u Ciebie.. Szukam inspiracji. Ta owijka Twoja mi zrobiła smaka - też coś pokombinuję. Jak się lepiło tą Hasegawę GSX (pasuje tam wszystko)?

Napisano

Całkiem przyjemnie. Ja poległem na malowaniu dwukolorowym. Teraz mam inny podkład. Do GSX używałem nitów od Falcona