Robi Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Witajcie, przygotowuję sobie makietę do shermana i chciałbym żeby na niej znalazło się drzewo. Z początku myślałem nad gotowym drzewem z neta, ale są droższe od złota więc chciałbym zrobić je sam. Myślałem o drzewie iglastym i na razie wyszedł taki ulepek: nie wiem czy z tego da się coś zrobić czy zacząć od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 godziny temu Super Moderator Share Napisano 4 godziny temu Niestety z tego nic nie będzie... Dobre drzewko to level wyżej jak model, tu akurat nie iglak a liściaste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu Pomógłby mi ktoś zrobić takie drzewo z prostych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu To ja proponuję tak: Kupić, a lepiej wziąć ze złomu kawał grubego przewodu - takiego jak kable rozruchowe, przewód do akumulatora itp. - składającego się z dużej ilości cienkich drucików. Uciąć na długość równą wysokości drzewa - plus ewentualnie niewielki naddatek. W dolnej-środkowej części (pień) wszystkie druciki skręcić razem. W miejscu gdzie odchodzi pierwsza gałąź oddzielić "odpowiednią" ilość drucików i skręcić osobno. Resztę drutów pnia skręcić razem ze sobą na długości takiej jak do miejsca, gdzie odchodzi następna gałąź. I tak do samego szczytu - skręcamy i rozdzielamy, pojedyncze druciki mają stanowić najcieńsze gałęzie. Od dołu można spróbować w ten sposób zaznaczyć korzenie. Podczas kształtowania najlepiej patrzyć na prawdziwe drzewo albo na odpowiednie zdjęcie - to dosyć ważne. Po ukształtowaniu i przycięciu całość posmarować masą szpachlową albo zalać cyjanoakrylem. Po wyschnięciu pomalować na kolor kory. Gałęzie okleić liśćmi (na wikol) - można pomyśleć np. nad herbatą albo innymi drobinami, ważny odpowiedni kolor (pomalować). W ten sposób z Dzieciorem robiliśmy całkiem dobre drzewa na prace technikę. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi