pawelk Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Witam Jak już pisałem przymierzam się do Zakupu modelu TRUMPETERA , a dokładnie w/w 12,8 cm Selbstfahrlafette Sturm Emil Jestem ciekawy Waszych opinii co do danego modelu jak i samej firmy,gdyż do tej pory nie miałem niczego z Trumpeter-a na warsztacie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekBydg Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Bardzo przyjemny model. Duży, sporo części, bardzo dobre spasowanie. Niestety istniały tylko 2 sztuki prawdziwych maszyn (jedna stoi w muzeum na Kubince) więc z malowaniem nie poszalejesz, tylko Panzergrau. Za te pieniądze godny polecenia. Ja do swojego dokupiłem ogniwkowe gąski z HobbyBossa. Nie są może ideałem ale na pewno lepsze od zestawowych gumisiów. A co do samego Trumpetera to firma jak firma. Jedne modele są lepsze drugie gorsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelk Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 Dzięki za odpowiedź , szkoda tylko że ma Gumowe gąski. Wiem że były tylko 2 sztuki tego i że były użyte bojowo . Przyznam się że niemiecka broń pancerna to mój konik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Dzięki za odpowiedź , szkoda tylko że ma Gumowe gąski. TomekBydg powiedział Ci, że HobbyBoss robi ogniwka plastikowe do niego, za cenę 21zł. Więc śmiało można wymienić. Generalnie model jest bardzo przyjemny łatwy i fajny. Niestety Trumpek nie zaznacza co powinien posiadać jeden egzemplarz, a co drugi. W rzeczywistości były dwa, jeden zniszczyli ruskie, a drugi zdobyli i stoi w Kubince. Oba się różniły między sobą kilkoma detalami (lampy, atrapa nadbudówki obok nadbudówki kierowcy, banderole oznaczające zniszczone czołgi, chyba różne typy krzyży ale z tym nie dam głowy (?)). Na necie jest troszkę zdjęć, więc można porównać sobie oba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Przyznam się że niemiecka broń pancerna to mój konik. Nie wiem czy dysponujesz zdjęciami Emila,ale z tegoco się orientuję, to ejden z nich miał natryśnięty na bazowy grau delikatny kamo w postaci pasów w kolorze ( nie wiem dunkelgelb). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts