pawelk Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Jak już pisałem przymierzam się do Zakupu modelu TRUMPETERA , a dokładnie w/w 12,8 cm Selbstfahrlafette Sturm Emil Jestem ciekawy Waszych opinii co do danego modelu jak i samej firmy,gdyż do tej pory nie miałem niczego z Trumpeter-a na warsztacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Bardzo przyjemny model. Duży, sporo części, bardzo dobre spasowanie. Niestety istniały tylko 2 sztuki prawdziwych maszyn (jedna stoi w muzeum na Kubince) więc z malowaniem nie poszalejesz, tylko Panzergrau. Za te pieniądze godny polecenia. Ja do swojego dokupiłem ogniwkowe gąski z HobbyBossa. Nie są może ideałem ale na pewno lepsze od zestawowych gumisiów. A co do samego Trumpetera to firma jak firma. Jedne modele są lepsze drugie gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelk Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź , szkoda tylko że ma Gumowe gąski. Wiem że były tylko 2 sztuki tego i że były użyte bojowo . Przyznam się że niemiecka broń pancerna to mój konik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź , szkoda tylko że ma Gumowe gąski. TomekBydg powiedział Ci, że HobbyBoss robi ogniwka plastikowe do niego, za cenę 21zł. Więc śmiało można wymienić. Generalnie model jest bardzo przyjemny łatwy i fajny. Niestety Trumpek nie zaznacza co powinien posiadać jeden egzemplarz, a co drugi. W rzeczywistości były dwa, jeden zniszczyli ruskie, a drugi zdobyli i stoi w Kubince. Oba się różniły między sobą kilkoma detalami (lampy, atrapa nadbudówki obok nadbudówki kierowcy, banderole oznaczające zniszczone czołgi, chyba różne typy krzyży ale z tym nie dam głowy (?)). Na necie jest troszkę zdjęć, więc można porównać sobie oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Przyznam się że niemiecka broń pancerna to mój konik. Nie wiem czy dysponujesz zdjęciami Emila,ale z tegoco się orientuję, to ejden z nich miał natryśnięty na bazowy grau delikatny kamo w postaci pasów w kolorze ( nie wiem dunkelgelb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi