Skocz do zawartości

Bell H-13 1:35

hanadam

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem zaprezentuję model , który wykonała moja małżonka jakieś 10-12 lat temu. Jest to H-13 w 1:35 z jakiejś chińskiej firmy, niestety pudełko i instrukcja sie nie zachowały. Model był w wersji"ground attack" ale że moja żona miała lekkiego bzika na punkcie ambulansów (kiedyś pokażę jej Blackawka-sanitarkę) to przerobiła go na Czerwony Krzyż , który znalazław mini-squadronie. Ogólnie zmian było bardzo dużo, (m.in.jeden duży zbiornik paliwa zamiast dwóch małych po bokach)

Wkrótce po skończeniu tego modelu ukazał się jakiś MASH, który ją tylko wkurzył bo miałaby to samo bez pólrocznej roboty... ale chyba każdy z nas- modelarzy to przeżył

Niestety kilkanasnie lat lezakowania i przeprowadzka nie wpłynęły za dobrze na model, na dobrą sprawę trzebaby zakręcić się za nowymi kaleczkami...

A brzeg oszklenia kabiny niemalowany był celowo mimo moich namów (że niby ładniej wygląda niepomalowany niż gdyby miała jej ręka drgnąć...)

PS. W związku z tym że ja wróciłem do modelarstwa po wielu latach, Ona także zaczyna coraz częsciej spogladać w kierunku swoich zapasów wiatraczków...

df230321a88e6cadmed.jpg

e626abe6f669be30med.jpg

718d1013887d4383med.jpg

2c35c3812b5b11ddmed.jpg

4e4f37f8a36cc177med.jpg

No modelik fajny. Popularna "mucha" dawno na forum nie widziałem.

napisz czy to było malowane aero czy pedzel.

Podziwiam twoja żonę. Ambitna Kobitka ;P

Ale zdjecia extremalne... na parapecie po zewnetrznej stronie okna. . .

PZDR

Ani ja ani żona nie pamiętamy czy już wtedy był w domu aerograf... zresztą chyba na taką kratownicę szkoda by było farby pryskać... to jak malowanie siatki ogrodzeniowej natryskiem... mało wydajne i niekonieczne A zdjęcia na parapecie nie tak bardzo ekstremalne, bo to na balkonie... zresztą większośc moich fotek jest z tego parapetu bo to jedyne miejsce gdzie mogę liczyć na nieco światła naturalnego (niestety mój aparat strasznie szumi przy sztucznym)

Jezu kolego, gdzieś ty taką żonę znalazł? No a dla małżonki gratulacjie. Ładny modelik.

No i jak to w kabarecie: "pozdrowienia dla małżonki"