hanadam Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tym razem zaprezentuję model , który wykonała moja małżonka jakieś 10-12 lat temu. Jest to H-13 w 1:35 z jakiejś chińskiej firmy, niestety pudełko i instrukcja sie nie zachowały. Model był w wersji"ground attack" ale że moja żona miała lekkiego bzika na punkcie ambulansów (kiedyś pokażę jej Blackawka-sanitarkę) to przerobiła go na Czerwony Krzyż , który znalazław mini-squadronie. Ogólnie zmian było bardzo dużo, (m.in.jeden duży zbiornik paliwa zamiast dwóch małych po bokach) Wkrótce po skończeniu tego modelu ukazał się jakiś MASH, który ją tylko wkurzył bo miałaby to samo bez pólrocznej roboty... ale chyba każdy z nas- modelarzy to przeżył Niestety kilkanasnie lat lezakowania i przeprowadzka nie wpłynęły za dobrze na model, na dobrą sprawę trzebaby zakręcić się za nowymi kaleczkami... A brzeg oszklenia kabiny niemalowany był celowo mimo moich namów (że niby ładniej wygląda niepomalowany niż gdyby miała jej ręka drgnąć...) PS. W związku z tym że ja wróciłem do modelarstwa po wielu latach, Ona także zaczyna coraz częsciej spogladać w kierunku swoich zapasów wiatraczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No modelik fajny. Popularna "mucha" dawno na forum nie widziałem. napisz czy to było malowane aero czy pedzel. Podziwiam twoja żonę. Ambitna Kobitka ;P Ale zdjecia extremalne... na parapecie po zewnetrznej stronie okna. . . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Ani ja ani żona nie pamiętamy czy już wtedy był w domu aerograf... zresztą chyba na taką kratownicę szkoda by było farby pryskać... to jak malowanie siatki ogrodzeniowej natryskiem... mało wydajne i niekonieczne A zdjęcia na parapecie nie tak bardzo ekstremalne, bo to na balkonie... zresztą większośc moich fotek jest z tego parapetu bo to jedyne miejsce gdzie mogę liczyć na nieco światła naturalnego (niestety mój aparat strasznie szumi przy sztucznym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Pogratulować zdolnej żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jezu kolego, gdzieś ty taką żonę znalazł? No a dla małżonki gratulacjie. Ładny modelik. No i jak to w kabarecie: "pozdrowienia dla małżonki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi