Jumo Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Malutki modelik aczkolwiek genialny ,naprawdę Revellacja, najlepsza trójeczka w tej skali polecam każdemu. Model bez żadnych fajerwerków (wymieniłem tylko uchwyty na wieży na drucikowe) . Malowanie farby Valejjo. Zapraszam do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Sam zamierzam kupić ten model, bo wielu już mi go polecało, a szczególnie jak zobaczyłem filmiki pewnego Azjaty jak ten model wykonuje. Twój model podoba mi się bardzo: dobrze sklejony i pomalowany. Może jestem ślepy, ale czy zrobiłeś na modelu wash-a? No i na mój gust trochę za czysty, ale należy się temu modelowi postawienie go na jakimś terenie. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Model czysto sklejony. Brakuje mi tutaj washa, ale to w żadnym wypadku nie dyskredytuje Twojego modelu. Przydałyby się delikatne zwisy gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Przydałyby się delikatne zwisy gąsek. Przydałby się, ale producent na to nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Przydałby się, ale producent na to nie pozwala Przepraszam nie wiedziałem, nie siedzę w skali 1:72 a zapewne Revell uraczył wszystkich gotowymi odcinkami gąsek? Nie mniej jednak słyszałem o tym modelu same dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 zapewne Revell uraczył wszystkich gotowymi odcinkami gąsek? Oczywiście, w tej skali Revell zazwyczaj (nie mówię zawsze, bo nie jestem pewien) takie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 No super, i faktycznie, jeżeli chodzi o III w 1/72 to super jakość, bo inne to ... tragicznie przy nim wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 To revell w 1/72 czy przepak matchboxa w 1/76? Bo niezbyt orientuję się jaki to zestaw. Swoją drogą ładny i czysto sklejony model. Dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 To revell w 1/72 czy przepak matchboxa w 1/76? Bo niezbyt orientuję się jaki to zestaw.Swoją drogą ładny i czysto sklejony model. Dobra robota . Tytuł : PzKpfw III Ausf. L 1/72 Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ja potrafię czytać skala72. Revell przepakowywał stare zestawy matchboxa (z 1/76 zrobił 1/72) i produkuje swoje całkiem nowe pojazdy. Chodzi mi o to, czy to autentycznie nowy produkt trzymający skalę 1/72 czy przepak matchboxa w skali 1/76? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 To nowy modelik Revella, stara trójeczka w 1/76 wydawana jest z jakąś revellowską paczką soldatów w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Czy ktoś poza Matchbox produkował modele 1 1/76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czy ktoś poza Matchbox produkował modele 1 1/76? Chyba Fujimy, ale jest możliwe, że to też były przepaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czy ktoś poza Matchbox produkował modele 1 1/76? Chyba Fujimy, ale jest możliwe, że to też były przepaki. Nawet na pewno Fujimi: http://www.modelhobbies.co.uk/shop/product_thumb.php?img=images/fujimi/FJ76050.jpg&w=300&h=225 inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Airfix,a zatem i Heller (bo to te same modele) robi w 1/76 pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dziekuję wszystkim kolegom za zainteresowanie tematem. Panzer rzeczywiście nie posiada łosza oprócz pinwash-a w miejscach wiadomych , wydawało mi się że takowy jest zbędny ponieważ dość ładnie wyszło cieniowanie aerografem (jest niestety niewidoczne na zdjęciach mój aparat nie łapie takich niuansów). Zwisy gąsek hmmm na paru zdjęciach które przegladałem są prawie niezauważalne więc ich brak nie wydaje mi się grubym błędem . Co do tego czy Revell jest przepakiem innych firm nie wypowiem się niestety nie miałem okazji do przeprowadzenia tego typu studiów . Ale jeśli chodzi o polecenie tego modelu to mogę to zrobic z ręką na sercu , każdy z kolegów który zakupi ten model będzie zadowolony . Mam akurat na składzie Stuga III z Trumptera i w porównaniu z prezentowanym modelikiem to rozpacz i grube nieporozumienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Zgadzam się ,natomiast StugIII fajny jest z Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi