HeliJack Posted May 25 Share Posted May 25 Cześć, przedstawiam ostatnio ukończony model śmigłowca - H-34 SA-177 w skali 1/72. Bazą został UH-34 Choctaw od Hobby Boss. Silnik gwiazdowy Wright R-1820 Cyclone zakupiłem z FPW Model, blachy od Air Waves i od Eduarda (pod model Italeri). Dorobiłem przedział silnika wraz z obudową i osprzętem. Wrota przednie pochodzą z modelu firmy Italeri - HB miał tak grube tworzywo, że wyglądało to fatalnie a szlifowanie takiej krzywizny okazało się dla mnie zbyt skomplikowane. Nity wykonałem z kalek Archer Transfers. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 25 Share Posted May 25 2 godziny temu, HeliJack napisał: Silnik gwiazdowy Wright R-1820 Cyclone zakupiłem z FPW I pomyśleć że ten sam silnik napędzał podczas wojny kupę maszyn poczynając od P-36, poprzez B-17 aż po późne FM2 Wildcat, o innych nie wspominając. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeliJack Posted May 25 Author Share Posted May 25 6 minut temu, barszczo napisał: I pomyśleć że ten sam silnik napędzał podczas wojny kupę maszyn poczynając od P-36, poprzez B-17 aż po późne FM2 Wildcat, o innych nie wspominając. I wlasnie tak dopadłem ten oto silnik żywiczny kupiłem od B-17 - lekko go wizualnie zmodyfikowałem i myk do śmiglaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts