HeliJack Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja Cześć, przedstawiam ostatnio ukończony model śmigłowca - H-34 SA-177 w skali 1/72. Bazą został UH-34 Choctaw od Hobby Boss. Silnik gwiazdowy Wright R-1820 Cyclone zakupiłem z FPW Model, blachy od Air Waves i od Eduarda (pod model Italeri). Dorobiłem przedział silnika wraz z obudową i osprzętem. Wrota przednie pochodzą z modelu firmy Italeri - HB miał tak grube tworzywo, że wyglądało to fatalnie a szlifowanie takiej krzywizny okazało się dla mnie zbyt skomplikowane. Nity wykonałem z kalek Archer Transfers. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja 2 godziny temu, HeliJack napisał: Silnik gwiazdowy Wright R-1820 Cyclone zakupiłem z FPW I pomyśleć że ten sam silnik napędzał podczas wojny kupę maszyn poczynając od P-36, poprzez B-17 aż po późne FM2 Wildcat, o innych nie wspominając. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeliJack Napisano 25 Maja Autor Share Napisano 25 Maja 6 minut temu, barszczo napisał: I pomyśleć że ten sam silnik napędzał podczas wojny kupę maszyn poczynając od P-36, poprzez B-17 aż po późne FM2 Wildcat, o innych nie wspominając. I wlasnie tak dopadłem ten oto silnik żywiczny kupiłem od B-17 - lekko go wizualnie zmodyfikowałem i myk do śmiglaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi