2jacks Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Witam. Robię projekt z serialu Carnivale. Chodzi o wagon managmentu w skali 1:35. Mam problem z podłogą, bo w zasadzie nie wiem jak ją po prostu zrobić, żeby wyglądała jak należy. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych inspiracji. Drewna jest stosunkowo mało, ale jak już jest gdzieś, to raczej szopy, stodoły czy deski. Ja potrzebuję czegos innego. Wagon to lata 20, 20 wieku. Wrzuciłem 3 zdjęcia na których widać o jaki efekt mi chodzi. Nie ma tam słojów, sęków. Podłoga jest po prostu bardzo znisczona, starta. Zdjecie nr3 to wynik działania szkodników typu korniki, nr 2 to zbliżenie ze zdjęcia nr1. Tylko tyle udało mi się znaleźc. Jeśli chodzi o research i informacje to prawdopodobnie deski wubrzuszały się lekko o środku i krawędzie schodziły a dół. Przetarcia z czasem stawały się ciemniejsze, ponieważ wchodził w nie bród, natomiast na reszcie deski brod był wyślizgany. Chyba najlepszą opcją będą deseczki lipy, które po namoczeniu zmienią kształt co nada realizmu ale nie wiem w zasadzie co z malowaniem i wetheringiem, bo podłoga była oryginalnie typem odłogi olejnej i farby olejne chyba będą najlepsze na wierzh i weathering, ale nie wiem jak co zrobić. Chodzi głównie o przetarcia. Gdyby udało mi się znaleźć jakiś podobny projekt, czy tutorial byłoby mi łatwiej. Jednak nic nie widzę. Na tą chwilę mam podłak mr surfacer brązowy, którym pokryję te deseczki, ale co dalej i w jakiej kolejnośći? Będę wdzięczny za informacje i pomoc. Na tą chwillę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Zobacz mieszadełka drewniane: Edytowane 4 godziny temu przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 godzinę temu Super Moderator Share Napisano 1 godzinę temu Jeden z najpopularniejszych wagonów CiD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi