Aleksander Zielony Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Oto fotki moich, byłych już, modeli lotniczych. Zapraszam do oglądnięcia galerii modeli, po kliknięciu na fotkę będzie można zobaczyć to co ocaliłem na zdjęciach (album znajduje się w witrynie Webshots). Modele te wykonałem w okresie lat 90. Zapraszam do oglądnięcia i komentowania. Pozdrawiam Olek Cytuj
Barcel Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Dużo macie tego, kolego:D Fajna galeria, niektóre samoloty pierwszy raz widzę jako model (np Pogo) Pozdro Cytuj
Porfiry Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 hmm.. fajny warsztat :-) i z pudełka.. kiedyś było fajnie.. modele z pudełka, nie było blach, żywic... może jeszcze wrócą do łask... jak muzyka z czarnych płyt ;P hmm... boo.. ile można upchać cukru w cukrze Cytuj
Aleksander Zielony Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Napisano 7 Stycznia 2009 Dużo macie tego, kolego:D Fajna galeria, niektóre samoloty pierwszy raz widzę jako model (np Pogo) Pozdro To jest już wspomnienie, więc raczej dużo tego miałem, te modele cięszą już kogoś innego. A dodam, że było tego jeszcze więcej. Za sprzedaną kolekcję w 1/48 zorganizowałem sobie ślub i wesele, ale to były inne czasy. Co do POGO to poszukaj fotek z imprezy w Katowicach w zeszłym roku, tam był tak zrobiony, że "cenka opada". hmm.. fajny warsztat :-) i z pudełka.. kiedyś było fajnie.. modele z pudełka, nie było blach, żywic... może jeszcze wrócą do łask... jak muzyka z czarnych płyt ;P hmm... boo.. ile można upchać cukru w cukrze Nie brałem tego z tej strony, ale masz rację. Model się poprostu sklejało i malowało, a teraz to faktycznie . Obecnie jak szykuję się do jakiegoś tematu to zaczyna się: dokumentacja, sklepy no bo przecież: żywice, blaszki, a może i lepsze kalki; potem czas malowania (choć wolę dzisiejszy styl z cieniowaniem i całą jego otoczką). Pozdrawiam Olek Cytuj
Avi Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Ehhh, ale czasy były. Widziałem większość tych modeli na żywo. Przy powstawaniu niektórych też byłem, hehehe. Pamiętam jak Olek z kumplem pierwsi chyba na Śląsku, jesli nie w Polsce okleili Buffalo w 1/48 folią aluminiową hehehehe. Taki news z 'zachodu' to był wtedy. A potem całą masę czołgów miał w 1/35. A co ciekawe, a nawet nie do uwierzenia - nie było tam ani jednego Tygrysa czy Panthery. Niewyobrażalne, no nie To se nevrati, ehh..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi