Lestat Napisano 11 Lipca Napisano 11 Lipca (edytowane) Dziadek z Wehrmachtu czyli protoplasta wszystkich współczesnych 8-kołowców, którymi się ostatnio zajmuję. Pomysł na winietkę z grobem chodził za mną od dawna, ale jako że ostatnio robiłem głownie współczesne pojazdy to udało się go zrealizować dopiero teraz. Night Shiftem niestety nie jestem, ale na pewno dałem z siebie pełne 65% . Filmik na YT: Edytowane 11 Lipca przez Lestat 13 Cytuj
robertmodelarz Napisano 11 Lipca Napisano 11 Lipca Dziadek z Wehrmachtu czy z AK (Afrika Korps) jest z Ciebie dumny!!!!/ Puma to taki Rosomak tamtych czasów. Dioramka z krzyżem z Mausera pierwsza klasa. 1 Cytuj
Wujciobryan Napisano 7 Września Napisano 7 Września (edytowane) Oj jeden z moich ulubionych pojazdów rozpoznawczych z okresu drugiej wojny Model bardzo mi się podoba wraz z tą dioramką.Ładnie dobrany kolor rdzy na wydechach i ta beczka przykuta łańcuchem nad zapasowym kołem,ta siatka i te kanistry i te plandeki na pancerzu świetnie z całym modelem się prezentują no i ten MP 40 przy otwartym włazieBallada i baja bongo modelMam też Pumę ale z Italeri i jak kiedyś nauczę się malować na modelach kamuflaż to się za nią zabiorę Edytowane 7 Września przez Wujciobryan 1 Cytuj
bulik58 Napisano 7 Września Napisano 7 Września W dniu 11.07.2026 o 19:31, Lestat napisał: Dziadek z Wehrmachtu czyli protoplasta wszystkich współczesnych 8-kołowców, którymi się ostatnio zajmuję. Pomysł na winietkę z grobem chodził za mną od dawna, ale jako że ostatnio robiłem głownie współczesne pojazdy to udało się go zrealizować dopiero teraz. Pomysł fajny ale wykonanie pozostawia za sobą wiele znaków zapytania . Podobnie jak oznakowanie przynależności do jednostki, czy to z winy chęci posiadania pojazdu z tej jednostki czy też inny ? Trójząb wskazuje na 2 Dyw. Pancerną , odpowiednie kalki były w starym zestawie Italeri bo w nowych jest już chyba inna. Pz.A.A.2 Sd.Kfz.234/2 Puma Redux - Archive1944-1945 Numer pojazdu 21 Dragon przypisał do ,, szkolnej ,, Panzer Lehr Dyw. ,, czy słusznie , tego nie sprawdzałem. Vehicles and markings of Panzer-Aufklärungs-Lehr-Abteiling 130, Panzer-Lehr-Division Cytuj
Lestat Napisano 8 Września Autor Napisano 8 Września 8 godzin temu, bulik58 napisał: Pomysł fajny ale wykonanie pozostawia za sobą wiele znaków zapytania . Podobnie jak oznakowanie przynależności do jednostki, czy to z winy chęci posiadania pojazdu z tej jednostki czy też inny ? oznakowanie całkowicie "zmyślone" - miks z dostępnych kalkomanii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi