Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dziadek z Wehrmachtu czyli protoplasta wszystkich współczesnych 8-kołowców, którymi się ostatnio zajmuję. Pomysł na winietkę z grobem chodził za mną od dawna, ale jako że ostatnio robiłem głownie współczesne pojazdy to udało się go zrealizować dopiero teraz. Night Shiftem niestety nie jestem, ale na pewno dałem z siebie pełne 65% .

Filmik na YT:

Puma01.jpg

Puma02.jpg

Puma04.jpg

Puma05.jpg

Puma06.jpg

Puma09.jpg

Puma13.jpg

Puma16.jpg

Puma17.jpg

Puma19.jpg

Puma21.jpg

Edytowane przez Lestat
  • Like 13
Napisano

Dziadek z Wehrmachtu czy z AK (Afrika Korps) jest z Ciebie dumny!!!!/ Puma to taki Rosomak tamtych czasów. Dioramka z krzyżem z Mausera pierwsza klasa. 

• Like 1
  • 1 month later...
Napisano (edytowane)

Oj jeden z moich ulubionych pojazdów rozpoznawczych z okresu drugiej wojny 😊😅Model bardzo mi się podoba wraz z tą dioramką.Ładnie dobrany kolor rdzy  na wydechach i ta beczka przykuta łańcuchem nad zapasowym kołem,ta siatka i te kanistry i te plandeki na pancerzu świetnie z całym modelem się prezentują no i ten MP 40  przy otwartym włazie😊😅Ballada i baja bongo model👍😊Mam też Pumę ale z Italeri i jak kiedyś nauczę się malować na modelach kamuflaż to się za nią zabiorę 😅

Edytowane przez Wujciobryan
  • Like 1
Napisano
W dniu 11.07.2026 o 19:31, Lestat napisał:

Dziadek z Wehrmachtu czyli protoplasta wszystkich współczesnych 8-kołowców, którymi się ostatnio zajmuję. Pomysł na winietkę z grobem chodził za mną od dawna, ale jako że ostatnio robiłem głownie współczesne pojazdy to udało się go zrealizować dopiero teraz. 

Pomysł fajny ale wykonanie pozostawia za sobą wiele znaków zapytania . Podobnie jak oznakowanie przynależności do jednostki, czy to z winy chęci posiadania pojazdu z tej jednostki czy też inny ?

Trójząb wskazuje na 2 Dyw. Pancerną , odpowiednie kalki były w starym zestawie Italeri bo w nowych jest już chyba inna. 

Pz.A.A.2 Sd.Kfz.234/2 Puma Redux - Archive1944-1945

ITALERI 1:35 Puma

9b6b4ca6f7f7570f17f35e90c00a3e59.jpgPz.A.A.2 Sd.Kfz.234/2 Puma Redux - Archive1944-1945

Numer pojazdu 21 Dragon przypisał do ,, szkolnej ,,  Panzer Lehr Dyw. ,, czy słusznie , tego nie sprawdzałem.

PzLehrPuma_432_montage3.jpg (1.88MiB)

Vehicles and markings of Panzer-Aufklärungs-Lehr-Abteiling 130, Panzer-Lehr-Division

Napisano
8 godzin temu, bulik58 napisał:

Pomysł fajny ale wykonanie pozostawia za sobą wiele znaków zapytania . Podobnie jak oznakowanie przynależności do jednostki, czy to z winy chęci posiadania pojazdu z tej jednostki czy też inny ?

oznakowanie całkowicie "zmyślone" - miks z dostępnych kalkomanii