SławekK Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca Wróciłem z urlopu, więc dodaję kolejny model z 2024 roku. Tym razem jest to niemiecka haubica kalibru 150 mm, czy jak to oznaczą Niemcy - 15 cm. Model pochodzi z zestawu Italeri nr 7082, ale jest to przepakowany produkt z firmy Taxso Model, która chyba już nie funkcjonuje na rynku. Zestaw pozwala na wykonanie 10,5 cm działa lub 15 cm haubicy, zawiera też figurki, ale bardzo miernej jakości. Wymieniłem lufę na metalową, tradycyjnie uchwyty i narzędzia. Podstawkę uzupełniłem świetnym zestawem od Syndikate Co dedykowanym dla tego kalibru, a zawierającym naboje, ładunki miotające, skrzynki, itp. Dla skali (po jakimś czasie) dodałem figurkę niemieckiego piechura. Generalnie nie jestem fanem firmy Italeri, ale ten model mogę z czystym sumieniem polecić :). 8 Cytuj
Adamo722 Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca (edytowane) Podstawka i działo spoko ale zrobiłeś mały błąd nie wkopując końcówki lawety w ziemię (lemiesz) bo po łuskach widać że działo jest na stanowisku ogniowym Edytowane 22 Lipca przez Adamo722 Cytuj
SławekK Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca Faktycznie błąd merytoryczny po mojej stronie :). Trzeba było dodać więcej gruntu i osadzić lemiesze... Cytuj
jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca 3 godziny temu, SławekK napisał: Faktycznie błąd merytoryczny po mojej stronie :). Trzeba było dodać więcej gruntu i osadzić lemiesze... Zawsze można "edytować" podstawkę a model bardzo fajny, odkryłeś przed mną ten model. Mam ftf...ale ten jest dużo lepszy i ma fajne kalki. Pozdrawiam Cytuj
Adamo722 Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca 19 godzin temu, SławekK napisał: Faktycznie błąd merytoryczny po mojej stronie :). Trzeba było dodać więcej gruntu i osadzić lemiesze... Równie dobrze możesz je odciąć i też będzie git Cytuj
SławekK Napisano 26 Lipca Autor Napisano 26 Lipca Bez "zrujnowanie" modelu błąd jest nie do poprawienia, a że już go na konkury nie będę zabierał, to już mu tak zostanie. Akurat ten produkt Italeri mogę z czystym sumieniem polecić... do innych (pancerki w '72) mam mocne zastrzeżenia :). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi