Arkos22 Napisano 7 Sierpnia Napisano 7 Sierpnia Witam serdecznie. Tym razem chciałbym się pochwalić swoim modelem którego niedawno skończyłem. Mianowicie 2S1 Goździk w Ludowym Wojsku Polskim w skali 1/72. Jest to wydruk 3D z firmy Red Tank Miniatures. Bardzo dobrej jakości wydruk. Przy tym modelu użyłem kredek z AMMO i efekt tych kredek zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Coś czuję że będą często używane. Zapraszam do oglądania i komentowania 2S1 Goździk lata 80. Ludowe Wojsko Polskie. Jednostka nieznana Red Tank Miniatures 1/72 11 Cytuj
SławekK Napisano 8 Sierpnia Napisano 8 Sierpnia No wreszcie coś nowego na forum! I do tego '72! Super! 1 Cytuj
Arkos22 Napisano 8 Sierpnia Autor Napisano 8 Sierpnia Godzinę temu, SławekK napisał: No wreszcie coś nowego na forum! I do tego '72! Super! Dziękuję że się podoba! Trochę nowości trzeba wrzucić na forum Cytuj
Gerd Napisano 9 Sierpnia Napisano 9 Sierpnia Jakie to proste.... a jak się tak uszarpałem swego czasu z ACE. Gratuluję, bardzo dobrze się prezentuje projekcik 1 Cytuj
Robi Napisano Poniedziałek o 16:52 Napisano Poniedziałek o 16:52 Takie proste, a takie trudne... 1 Cytuj
Arkos22 Napisano Wtorek o 20:13 Autor Napisano Wtorek o 20:13 W dniu 9.08.2026 o 16:14, Gerd napisał: Jakie to proste.... a jak się tak uszarpałem swego czasu z ACE. Gratuluję, bardzo dobrze się prezentuje projekcik Dziękuję. Miło że się podoba. Wydruk na swoje zalety ale dla mnie na jedną wadę że jest cały układ jezdny w jednym kawałku i trzeba się gimnastykować przy malowaniu Cytuj
Endrju Napisano Czwartek o 06:54 Napisano Czwartek o 06:54 No ładne kwiatki. A jaki kolorek bazowy mu rzuciłeś? W dniu 11.08.2026 o 22:13, Arkos22 napisał: Wydruk na swoje zalety ale dla mnie na jedną wadę że jest cały układ jezdny w jednym kawałku i trzeba się gimnastykować przy malowaniu Ty nie narzekaj przyjacielu. Pomyśl ile czasu byś musiał poświęcić na sklejenie tego podwozia gdybyś dostał wszystko w kawałkach i jeszcze gąsienice ognikowe na deser. 1 1 Cytuj
Arkos22 Napisano Czwartek o 19:13 Autor Napisano Czwartek o 19:13 12 godzin temu, Endrju napisał: No ładne kwiatki. A jaki kolorek bazowy mu rzuciłeś? Ty nie narzekaj przyjacielu. Pomyśl ile czasu byś musiał poświęcić na sklejenie tego podwozia gdybyś dostał wszystko w kawałkach i jeszcze gąsienice ognikowe na deser. Vallejo Air 4B0 a później już bawiłem się kredkami z AK. Fajny efekt z tego wyszedł. Ja wolę jednak ogniwkowe. Wiem że więcej zabawy w składanie Cytuj
mysiek13 Napisano Piątek o 07:01 Napisano Piątek o 07:01 11 godzin temu, Arkos22 napisał: Vallejo Air 4B0 a później już bawiłem się kredkami z AK. Fajny efekt z tego wyszedł. Ja wolę jednak ogniwkowe. Wiem że więcej zabawy w składanie No tak ogniwkowe/segmentowe w obecnej technologii to mogą się podobać ( Revell, Mengi czy prawie idealny do montażu Flyhawk), ale jak byś miał rzeźbić jak onegdaj Temir w podwoziach z ACE , to pewnie wróciłbyś chętnie do druku 3D, obecnej jakości ( np Red tank Miniatures, F&A, Erniego czy Kat Modelu...) i samo maskowanie podwozia byłoby czysta przyjemnością 1 Cytuj
Arkos22 Napisano Piątek o 11:27 Autor Napisano Piątek o 11:27 4 godziny temu, mysiek13 napisał: No tak ogniwkowe/segmentowe w obecnej technologii to mogą się podobać ( Revell, Mengi czy prawie idealny do montażu Flyhawk), ale jak byś miał rzeźbić jak onegdaj Temir w podwoziach z ACE , to pewnie wróciłbyś chętnie do druku 3D, obecnej jakości ( np Red tank Miniatures, F&A, Erniego czy Kat Modelu...) i samo maskowanie podwozia byłoby czysta przyjemnością Racja. Kiedyś robiłem Styera RSO z ACE i szukałem zamiennika 3D do układu jezdnego. Wtedy nie było nic do wyboru. Red Tank czy KstModel Shop mają wysokiej jakości modele a już mam sporo od nich zakupionych modeli 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi