M4A2 Napisano 10 Września Napisano 10 Września Ostatnio zaglądam do pudełek starszych edycji Shermanów, Sextonów i Priestów Dragona w skali 1/35. Są tam dołączone gąsienice paskowe (takie w kolorze beżowym). Teraz okazuje się, że przy próbie zagięcia - łamią się, pękają, a na dodatek wydzieliła się dziwna tłusta maź, która przenika nawet przez folię, w którą zostały zapakowane fabryczne. Ktoś miał taki problem? W kilku innych pudełkach inne typy Shermanowych gąsienic nie mają tego typu wady. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 10 Września Super Moderator Napisano 10 Września Niestety taka przypadłość DS, do kosza i nabyć zamiennik żywiczny lub plastikowy. Pierwsze DS chyba nie miały takiej przypadłości aczkolwiek też twardniały, późniejsze wypusty mają opisaną tendencję. Ja wywaliłem od razu po zakupie modeli. 4 Cytuj
bulik58 Napisano 11 Września Napisano 11 Września 20 godzin temu, Greif napisał: Niestety taka przypadłość DS, do kosza i nabyć zamiennik żywiczny lub plastikowy. Pierwsze DS chyba nie miały takiej przypadłości aczkolwiek też twardniały, późniejsze wypusty mają opisaną tendencję. Ja wywaliłem od razu po zakupie modeli. Mam parę gumowych i DS-ów do zrobienia odcisków na dioramkach ale jakoś trzymają fason. Pierwszy raz o tym czytam , dobrze wiedzieć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi