BB84 Napisano Czwartek o 18:34 Napisano Czwartek o 18:34 (edytowane) Na warsztat, obok półmetrowego "kilo", wpadł drugi, metrowy type XXIII od bronco. Długo się zastanawiałem, bo to już kawał plastiku, ale, że pojawia się w sprzedaży raz na ruski rok, a i cena przyzwoita, to decyzja zapadła. Plany dość ambitne, bo prócz standardowego WTC 60mm mają wejść odpalane torpedy, wysuwane "antenki" i oświetlenie, przednie stery głębokości też zamierzam "ruszyć". No i tu zaczynam szukać materiałów zdjęciowych, planów i zastanawiam się nad jakimiś blachami, choć na moje oko można dodrukować coś z żywicy i dociąć "z puszki". Może na start, co w fabrycznym wypuście jest bezwzględnie do poprawy? wyczytałem, że kratki przelewowe zamienione? jak z otworami? Co do części RC, ma wejść WTC 60mm, ale waham się między cięciem kadłuba w poziomie tradycyjnym sposobem, a wykorzystaniem fabrycznego podziału pionowego w okolicach 3/5 od dziobu, to powinno zapewnić większą sztywność, gorzej z dostępem do mechanizmu odpalania torped. Myślę, że na tym temacie mógłbym się wzorować jeśli chodzi o detale: https://forum.rc-sub.com/forum/builder-threads/135694-atic-1-35-bronco-xxiii-with-interior/page25 P.S. Pokład u mnie raczej zostanie, bo pod nim będą otwory przelewowe, w końcu to RC. Konkretnie chciałbym odwzorować U-2336. Edytowane Czwartek o 19:44 przez BB84 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi