SenioR66 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Oto mój pierwszy warsztacik jak podane w temacie. Prace nad tym modelem niestety będą powolne, ze względu na ograniczenia czasem a chcę go wykonać jak najlepiej. Niestety będzie to model z pudełka, może jakieś proste poprawki. Na początek Inbox. Zacząłem sklejać lufe i napotkałem szczelinki które mi się nie spodobały oczywiście będą zaszpachlowane i wypolerowane. No i niestety pilny telefon przerwał mi zabawe, jutro coś posklejam i dam nowe (mam nadzieje lepszej jakości ) fotki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Są w zestawie jakieś dodatki czy dragon poskąpił i dał tylko plastik i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 W zestawie brak blaszek, są tylko dwa pociski altyleryjskie z mosiądzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Witam ponownie. Dzisiaj sklejiłem wstępnie wanne z częścią wnętrza. Muszę jeszcze dzisiaj poszpachlować miejsca po wypychaczach i podszlifować lufe. Oto fotki. I na dzisiaj to narazie tyle. Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Na wstępie fotka, potem pytania. Pytanie do szanownych kolegów. 1. na bardzo wielu fotografiach występuje taki element zaznaczony na fotce nr. 1, czy dorabiać? jeżeli dorabiać to w jakim miejscu dokleić? 2. na zdjęciu Szerszenia widać że ten "element" jest odwrotnie niż to oferuje Dragon i co z tym fantem zrobić???? poprawić ale jak? Wszelkie rady mile widziane. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tą dwójkę jakoś odciąć zostawiając te kwadratowe podstawki, trochę to pod szlifować i i przykleić prawidłowo. Co do jedynki i umiejscowienia to te zdjęcia powinno pomóc http://www.missing-lynx.com/gallery/german/dcnas-3.jpg Hmm.. a tego elementu nr. dwa nie będzie razem z tą blachą która nachodzi na działo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam po przerwie. Jak widać prace posunęły się niewiele do przodu. Po namyśle postanowiłem nic nie odrywać ze względu na moje mizerne umiejętności modelarskie (mógłbym coś więcej połamać) Wstępnie pomalowałem wnętrze (maluje pędzlem aerograf leży bez pompki) I koła napędowe wraz z rolkami. Armata prawie gotowa, najpierw ją pomaluje a potem podoklejam resztę. Na dziś to tyle. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelk Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam Ja również jestem w posiadaniu w/w modelu ,ale jeszcze do niego nie się nie zabrałem(czeka na swą kolej). Model jest naprawdę niezły i nie jest konieczne naszpikowanie go blachami. Choć przyznam ,że ja do swojego Nashorna kupiłem drobne dodatki. Model na pewno będzie świetnie wyglądał po skończeniu - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 wszystkim sie nagle na Nashorny zebralo :P bede podgladal, bo mam takiego w 72 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 wszystkim sie nagle na Nashorny zebralo Bo to chyba najładniejszy niszczyciel czołgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Bo to chyba najładniejszy niszczyciel czołgów Po Jagdpanther i Jagtiger możliwe :P Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SenioR66 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam po przerwie. Jak na razie dorobiłem boczne burty i tył, na razie na sucho bez przyklejania. Pomalowałem wnętrze drugą warstwą. Pomalowane są koła już na gotowo, w najbliższym czasie zacznie się najgorsze, gąski. Jak ja to lubię. Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Szablony do ustalenia położenia haków na bocznych ścianach przedziału bojowego zostały.Te oznakowane L i R. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi