Franz75 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam, jest to moja pierwsza relacja w tym dziale. Po kilkuletniej przerwie w modelarstwie postanowilem zkleic cos malego na poczatek. Model juz zaczolem wiec relacja nie bedzie od poczatku.W miare jak posuwaly sie prace nad modelem myslalem, moze by zrobic dioramke? Glownym elementen dioramy bedzie pojazd zwiadu KFZ 223. Co do reszty to jeszcze sie zastanawiam. Model jest dosc leciwy, ale na poziomie. Jest to Tamya z lat 80-ych. Jak widac na zdieciu nie ma za duzo czesci, troche trzeba bylo nad nimi popracowac. Figurka dowodcy moim zdaniem nie nadawala sie, stary odlew. Dalem ja mojemu synowi to sie ucieszyl. Wezme a innego modelu. Model zrobilem prosto z pudelka, mysle nad dodaniem tego i owego na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No fajnie, że powracasz do sklejania. Wg mnie wypraski prezentują się dość dobrze jak na model z lat 80-tych. Czasem wpadnę i popatrzę co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Czy ktos moze mi porzdzic jak zrobic fajne ziecia modelu, szczegolnie przyblizenia detali. Model juz prawie gotowy, dodam jeszcze kilka detali i dopieszcze malowanie. Poniewaz "zniszczylem" pojazd pierwszy raz podpatrujac bardziej doswiadczonych kolegow. Wydaje mi sie ze czegos brak mojemu pojazdowi. Prosze o jakies sugestie, zarysowania moim zdaniem byly zbyt wyraziste robilem je czarnym matem. Probowalem pancer grey ale nie wygladalo to jak trzeba. Nastepnie przetarlem zartsowania rdzawym pudrem z zestawu Tamya weathering. Kalkomani nie naklejalem, tylko malowalem air brusch'em. Do matryc ktore kiedys kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Model tamci jest stary ale jary. Jeśli chodzi o Twój model, to szpecą te siatki na wieżyczce - lepiej było kupić siatki fototrawione, reszta bardzo miła dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 "Zniszczenia" są OK. Nie za dużo, nie za mało. Jest naprawdę fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wg mnie wypraski prezentują się dość dobrze jak na model z lat 80-tych. Na wypraskach jest data 1975!!!!!. Niektóre firmy, głównie rodzime jeszcze do takiego poziomu nie dotarły. Model bardzo ładny. Powiedz czy wymieniłeś MG na cos lepszego? Z niecierpliwością czekam na dioramkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi