raben Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 Miki jeszcze nic nie jest przyklejone więc wszystko można zmienić Cytuj
raben Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 Dzisiaj wieczorem zdecydowałem już co do ostatecznego wyglądu paki (bo teraz będę się zajmował nią) i zdecydowałem, że będzie wyglądać tak: Cobyście nie mówili, że porywam się z motyką na słońce wykonałem sobie już dzisiaj parkę drzwi ponieważ każde z nich będzie osobno (fotki jutro jak będzie czas bo teraz siorka wzięła aparat na kolejną studniówkę P.S Model podobnie jak ta scania wyżej będzie cały biały włącznie z grillem (proszę żeby nikt nie pisał komentarzy typu ,, to kupa będzie straszna,,) Cytuj
truckman Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 No no ... jak ma wyglądać tak jak gadasz to się zaczyna ciekawe robić Cytuj
Bodzio Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Dokładnie Mi tam Daf w takim malowaniu się podoba .Cuż ... Można życzyć tylko powodzenia . Oby nie było żadnych problemów Pozdrawiam. Cytuj
Wojtek Tul Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Bardzo fajnie Ci idzie, życzę powodzenia bacznie oglądam relację. Cytuj
misiek14pl Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 raben Kalki też będziesz robił ? Podoba mi sie malowanie jakie chcesz wykonać czekam na fotki. Cytuj
lubo89 Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Dzisiaj wieczorem zdecydowałem już co do ostatecznego wyglądu paki Ładnie czytacie co napisał raben... DAF nie będzie w malowaniu schenkera tylko paka będzie podobna do tej ze zdjęcia... A co do paki fajny pomysł i taki troche nietypowy. Ładnie będzie się prezentować. Powodzonka Cytuj
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 raben Mi też się te barwy podobają proste i eleganckie Jak będziesz robił napis ? Cytuj
raben Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Model będzie pomalowany identycznie jak ta scania tylko jeszcze nie wiem co z kalkami Jak na razie nie mam kasy na kalki ale patrząc z perspektywy czasu, bo model będzie jeszcze długo robiony ( ze względu na szkołę i pracę tylko w soboty i piątki) to może odłożę te 20zł i zrobię schenkera Myślę że wtedy model zyska na wyglądzie Cytuj
raben Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Zapomniałbym dodać- Wielkie dzięki za komentarze zachęcające do dalszej pracy z modelem P.S Teraz to już chyba nie mogę was zawieść Cytuj
Bodzio Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Teraz to już chyba nie mogę was zawieść No niestety Teraz musisz zrobić konkretnie tego XF'a Pozdrawiam. Cytuj
raben Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Daje obiecaną fotkę drzwi których na 200% nie będzie w modelu, zrobiłem je tak żeby mniej więcej zobaczyć jak to będzie wyglądać P.S W miejscu tego wgłębienia będzie ,,klamka,, Cytuj
lubo89 Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 No ładnie będzie. A takie kalki Schenkera jeszcze niedawno robił Kuchmodel. Cytuj
ITALERITRUCK Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Naprawde kuchmodel robil kalki szchenkera podasz mi jakiś link Cytuj
lubo89 Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Niestety nie podam Ci, ale jak napiszesz do nich to pewnie by Ci przysłali. Pamiętam, że były jeszcze kalki DHL. Cytuj
Mechanik Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Tak kuchmodel robi kalkomanie schenkera widziałem ostatni na alledrogo Cytuj
fliper_nx Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Ale z tego co pamiętam nie do naszej skali lecz do H0 . Cytuj
lubo89 Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 W dziale "Skala 1:19 do 1:25" to chyba raczej nie do H0 Cytuj
eKrystian Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Boże, ale nad czym tu medytować ? Raben będzie chciał to sobie znajdzie i kupi, a jak nie to wystarczy napisać chociażby do Kuchmodel i Ci zrobią kalki takie jak chcesz. Pozdr. eKrystian Cytuj
raben Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Ja tez nie wiedzę problemu, napisałem już do kuchmodel czy produkują takie kalki i teraz czekam na odpowiedź P.S Ma ktoś może relacje z budowy tej scania (o ile takowa była), i jak myślicie zdaje mi się że lakier na pace jest połysk ale nie jestem tego pewien więc co o tym sądzicie?? Cytuj
truckman Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 Co do drzwiczek to ładnie wyszły, a myślałeś z czego klamry zrobisz? PS> Co do kalek mogę służyc pomocą Cytuj
raben Napisano 9 Lutego 2009 Autor Napisano 9 Lutego 2009 Truckman ok to co do kalek odezwę się do Ciebie ale to za jakiś miesiąc, a co do klamer to myślę, że z polistyrenu będzie najlepiej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi