raben Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Dzisiaj korzystając z nie pójścia do szkoły wykonałem boczny schowek (nie skończony) na ramę oraz jego uchwyt i tylny zderzak który będzie przyklejony do budy tak jak w scanii na której się wzoruje I mam pytanko czy to co zaznaczyłem na zdjęciu to agregat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Tak, to może być, agregat. tylko po to tak takie klamki?? Jak już to jakieś inne . No ale tu mogę się mylić.... P.S Krystian, napisz do mnie na gg, bo mam małe pytanko w sprawie kalek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Może być agregat, chociaż jak dla mnie powinny być tam jeszcze jakieś otwory wentylacyjne, a to jest zabudowane także nie do końca w tym modelu to agregat tym bardziej że są tam jakis klamki. Lepiej poszukaj gdzieś w necie, albo np przyjżyj się agregatowi tych autek z Family Frost tych lodów co jeżdżą (chyba u was jeżdżą takie) jeżdżą po osiedlach i robią dużo hałąsu jak w tych amerykańskich filmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Jeżdżą tylko jak by coraz rzadziej A co do agregatu to poszukam jakichś fot w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 A czy na 100% jest to chłodnia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Truckerek93 dobre pytanie? Moze to być poprostu kontener, i to do Shenkera było by podobne, mijam codziennie auta z tej firmy i żaden to nie jest chłodnia. Trafne spostrzerzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Może to być też zwykła izoterma. Fakt Tata jeździł w Schenkerze (ale nie bezpośrednio), mieli z 2-3 chłodnie na 15 samochodów, Reszta, to burtówki chyba z 2 i reszta to izotermy. P.S Główka pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Ok może i macie racje bo trochę lajek ze mnie w tych sprawach Większych informacji zdjęć itd. będę szukał jutro bo dzisiaj wzywa mnie nauka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Mam pytanko czy jak robię taką budę jak ma ta scania to muszę robić te skrzynki co wcześniej zaznaczyłem czy będzie to nie realne?? Teraz zauważyłem że w sumie to mi się nie zmieszczą te skrzynki chociażby dla tego że musiałbym usunąć koło zapasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Możesz zrobić, jeżeli nie robisz, jako chłodni. Są one dodatkowe zapewniają miejsce, na cześć do naprawy samochodu. Spokojnie możesz ich nie montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Tak w miejscu tych skrzynek robię taką mniejszą na narzędzia kliny itd, o foty postaram się jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Co do tej chłodni jeszcze poprawiam się. Shenker posiada chłodnie, izotermy, a nawet plandeki. Mijałem ostatnio takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 truckman no napisałem o tym, maja tez burtówki. Nie wiem czy tak jest wszędzie ale schenker, jako tako, nie ma swoich ciężarówek, wszystko to pod wykonawcy. A te oklejone tez są prywatne, chyba nawet oklejenie kosztowało, naczepa 300zł, czy coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Drobny aktual: Pomalowany uchwyt na skrzynkę z narzędziami We wnętrzu dorobiłem lodówkę wzorowałem się na tym co zrobił Messer w swoim dafie i dorobiłem nie wiem jak to nazwać więc zaznaczam za zdjęciu P.S Cały czas zastanawiam się nad leżankami planuje na niej zrobić prześcieradło, kołdrę i poduchę myślicie że będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Witam mi się bardzo model podoba P.S Ja jestem za pomysłem z łóżkiem(kołdra itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 P.S Cały czas zastanawiam się nad leżankami planuje na niej zrobić prześcieradło, kołdrę i poduchę myślicie że będzie ok? Moim zdaniem to dobry pomysł ;) Kilka dodatków w kabinie to zawsze na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Tak jak przedmówcy, jakiś kubeczek/szklaneczka, ale bez laptopa, czy komputera, ja bardzo rzadko widzę, takie rzeczy. Częściej widać, coś przyziemnego, mapa, gazeta, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Wnętrze jest już pomalowane jednak z tego lakieru będzie widać jakieś 10%, gdyż tylna i boczne ściany będą wyłożone tym materiałem co tunel. Na łóżkach zrobiłem już prześcieradło dojdą jeszcze kołderki i poduchy P.S Deska rozdzielcza i lodówka są pomalowane podkładem i chciałem podziękować Jarkowi (YOGI15) który pomaga mi udostępniając różne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 raben Bardzo ciekawie to wszsystko wygląda ,przypatóję się uważnie bo czeka mnie podobne wyzwanie przy manie tgx xxl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 raben Bardzo ciekawie to wszsystko wygląda ,przypatóję się uważnie bo czeka mnie podobne wyzwanie przy manie tgx xxl . Dziękuje ze miły komentarz, a co do mana to będzie ten z cysterną (co pytałeś się jak pomalować na forum)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 raben No miałem taki zamysł ale ostateczne zdecydowałem się że zrobię mana tga xl z wywrotką w seledynowym kolorze z racji tego że takie zestawy szaleją na ulicach mego miasta a ja za nimi wzrokiem . Natomoiast z 2 mana tga xxl którego posiadam mam zamiar zrobić to Cysterna natomioast będzie chyba zrobiona w chromie albo czymś podobnym i chyba podpięta pod dafa 105 ale to jeszcze nic pewnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 No to plany masz konkretne Pamiętam że na wetingerze ktoś przerabiała starego mana na nowego widziałeś może to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 raben Tak mam wszystkie foty z tej relacji ,na szczęście w tym przypadku wystarzcy przerobić atrapę i te przewiewy boczne a z tym sobie chyba dam radę ,największym wyzwaniem będzie zrobienie z 4 nadkoli 8 ale mam pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 No wnętrze wygląda ciekawie, czekam , na więcej fotek. Osobiście nie dawał bym tego materiału co na tunelu, wszystko będzie ciemnie, i nic nie będzie widać , zrób jasne wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Paweł z tym materiałem będzie jaśniej niż jest teraz, a jasnego (czyt. białego, kremowego) wnętrza nie zrobię bo kłóciło by się to z moim gustem biała kabina i jasne wnętrze ble P.S Mam pytanko z czego można wykonać kabel od cb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi