Skocz do zawartości

KUBUŚ (szukam rysunków...)

skala72

Rekomendowane odpowiedzi

Moi mili, szukam rysunków technicznych - różne rzuty, Kubusia z Powstania Warszawskiego oczywiście w normalnej wielkości, nie jakieś A5 tylko od A4. Jeżeli ktoś posiada, to bardzo bym prosił o znak. Mam zamiar zrobić model Kubusia, bo ten od "Byczków" jest kosmicznie drogi.

Edytowane przez Gość

Mieszkasz w Warszawie, w Muzeum Wojska Polskiego i w Muzeum Powstania Warszawskiego stoją repliki. Mały spacerek po mieście i już masz foty jak znalazł.

Hmm, ale mi chodzi o plany, co mi z fotek, ja je mam, przecież nie będę stał jak krawiec przy nim i brał miarę

przecież nie będę stał jak krawiec przy nim i brał miarę

Jedyny problem w tym może być taki, że "przy ludziach??", ale jeśli będzie ustalone wcześniej z pracownikami muzeum, raczej powinni pozwolić, to wg mnie nie ma problemu.

Żartujesz ?? Ci strażnicy texasu, są ważniejsi od Papierza. Tragedia, wywalają wszystkie życiowe frustracje na gościach. Spróbuj wejść za biało czerwony łańcuszek. Zaraz zwali się "brygada antyterrorystyczna".

Taka mała uwaga Toro model produkuje żywiczny.

35016.jpg

A co do MWP to prawda. Zachowują się jak niewiadomo kto, a tak naprawdę, to ładniejsze zbiory na wystawach, niż MWP ma Kołobrzeg, a łatwiej się dogadać. Zakaz robienia zdjęć wewnątrz, to po prostu szczyt komuny...

Mimo to Skala, zapytaj się, albo złóż oficjalne podanie. Na zewnątrz można robić zdjęcia, a może i zwymiarować CI dadzą.

Edytowane przez Gość

A ja wiem o tym - pisałem o byczkach, szkoda, że nie podałeś ceny.

Improvised armoured car Kubuś - Warsaw Uprising 1944 .

Complete kit - 65,- EUR

Edytowane przez Gość

Żartujesz ?? Ci strażnicy texasu, są ważniejsi od Papierza. Tragedia, wywalają wszystkie życiowe frustracje na gościach. Spróbuj wejść za biało czerwony łańcuszek. Zaraz zwali się "brygada antyterrorystyczna".

To ja nie wiem o co chodzi. Jak byłem w Muzeum Wojska Polskiego to spokojnie mogłem podejść do replkiki KUBUSIA, dotknąć, popatrzyć z bliska i jakoś nie przypominam sobie barierek, ach ta skleroza.

Kurcze, to Kubuś nie stoi już w Muzeum Powstania Warszawskiego? Coś nieaktualny jestem. A co do strażników w MWP, jak miałem z pięć lat i chciałem podejść do helikoptera to... no cóż... od tej pory nie byłem w tamtym muzeum .

EDIT: skala, znalazłem w guglach coś takiego, nie wiem czy Cię interesuje.

Hej! Skala, chcesz robić od podstaw tego Kubusia? Czy nie byłoby Ci wygodnie posłużyć się kartonówką? GPM robił w bardzo zamierzchłych czasach Kubusia z kartonu. W skali 1:25, ale przeskalowanie to chyba nie byłby problem nie do przeskoczenia... Części nie miał dużo, więc byłoby stosunkowo łatwo go wykonać z polistyrenu...

Tak wyglądał

1_f.jpg

zdjęcie pochodzi z serwisu allegro. Jego autorem i dysponentem wszelkich praw do niego jest użytkownik DariuszN

tu link do zakończonej aukcji: klik

pozdrawiam!

Hej, Skala Szykujesz się dokładnie do tego samego co ja, z tym że ja chcę zacząć dopiero w drugiej połowie roku. Najpierw muszę skończyć "Chwata" i odpocząć od tematu Powstania.

Co do kartonówki o której wspomniał Radek Filipek, to ja wygrałem tą aukcję, więc jeżeli chciałbyś skany tego zestawu to może w przyszłym tygodniu byłbym w stanie to zrobić. Daj znać jak by co.

I jest jeszcze na rynku taka książka z planami, zamierzam w przyszłości kupić bo cena niewygórowana:

http://www.historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=7303

Pozdrawiam i życzę powodzenia z "Kubusiem",

Krzysiek

Odnośnie kartonówek to widziałem Kubusia w MPW, ale nie pamiętam szczegółów (skala, stopień trudności).

I jest jeszcze na rynku taka książka z planami, zamierzam w przyszłości kupić bo cena niewygórowana:

http://www.historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=7303

Podałem link do tej książki w swoim poście .

Co do zestawu kratonowego z MPW to jest on i mam go w poziadaniu.

Powiem szczerze że nie jest cyba najlepszej jakości.

Jest to model dla każdego, czyli zrobić postawić na wystawę.

Można to tak ująć: "Dla każdego cywila" ;]