Jump to content

Westland Wyvern S.4 (late version) Trumpeter 1:48

Ostach
 Share

Recommended Posts

Witam

Mój pierwszy model od Trumpetera. W ramkach wygląda ok, połówki kadłuba spasowane dobrze. Zdetalowanie dość dobre. Całość pokryta delikatnymi nitami. Do planów nie przykładałem. Instrukcja wydaje się przejrzysta.

Kalki. Arkusik dość spory. Przesunięć nie zanotowano.

Wyvern%20001.jpg

Ramki:

Wyvern%20002.jpg

Wyvern%20003.jpg

Wyvern%20004.jpg

Wyvern%20005.jpg

Takie są dwie:

Wyvern%20006.jpg

W zestawie blaszka do kokpitu. Widać tez tu układ przekładni dający możliwość przeciwbieżnego obracania śmigieł.

Wyvern%20008.jpg

W zestawie też film na panel:

Wyvern%20009.jpg

Wyvern%20010.jpg

Wyvern%20011.jpg

Wyvern%20012.jpg

Porównanie z Bf-109 w tej samej skali. Kawał samolotu! A gdzie jeszcze nos ze śmigłami!!!

Wyvern%20013.jpg

Wygląda wszystko ok i jeśli złoży się bez problemów to model wart swojej ceny 130-160zł.

Śladach po wypychaczach nie ma w widocznych miejscach oprócz kilku pokryw ale da się to usunąć mam nadzieję. Wnęki podwozia mogłyby być lepiej zdetalowane. W podwieszeniach mamy do wyboru: 3 bomby, 2 zbiorniki pod skrzydłowe ew 1 duży na środku, torpedę, do 16 rakiet.

Jeśli by było potrzeba więcej zdjęć to piszcie

pozdrawiam

Można zrobić złożone, a jakże!

Rozłożone skrzydła trzymają się na takich dwóch filutkach. Ale wygodniej to sklejać w całości chyba...

Wyvern%20014.jpg

Złożone również trzymają się na dwóch filutkach, jednakże te są inne. Średnio im ufam, że wytrzymają.

Wyvern%20015.jpg

Montaż skrzydła i schemat jak wygląda po złożeniu:

Wyvern%20016.jpg

mam nadzieję, że pomogłem

A jakby tak spróbować dorwać profile miedziane czy jakieś inne metalowe i z nich zrobić te "filutki" na ruchomo? Wykonalne.