Ostach Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam Mój pierwszy model od Trumpetera. W ramkach wygląda ok, połówki kadłuba spasowane dobrze. Zdetalowanie dość dobre. Całość pokryta delikatnymi nitami. Do planów nie przykładałem. Instrukcja wydaje się przejrzysta. Kalki. Arkusik dość spory. Przesunięć nie zanotowano. Ramki: Takie są dwie: W zestawie blaszka do kokpitu. Widać tez tu układ przekładni dający możliwość przeciwbieżnego obracania śmigieł. W zestawie też film na panel: Porównanie z Bf-109 w tej samej skali. Kawał samolotu! A gdzie jeszcze nos ze śmigłami!!! Wygląda wszystko ok i jeśli złoży się bez problemów to model wart swojej ceny 130-160zł. Śladach po wypychaczach nie ma w widocznych miejscach oprócz kilku pokryw ale da się to usunąć mam nadzieję. Wnęki podwozia mogłyby być lepiej zdetalowane. W podwieszeniach mamy do wyboru: 3 bomby, 2 zbiorniki pod skrzydłowe ew 1 duży na środku, torpedę, do 16 rakiet. Jeśli by było potrzeba więcej zdjęć to piszcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jeśli by było potrzeba więcej zdjęć to piszcie Smile ...to korzystając z uprzejmości , prosiłbym o umieszczenie fragmentu instrukcji - jak rozwiązali montaż skrzydeł? Tak lukając po wypraskach, widzę , że chyba można zrobic złożone? Z góry dzięki, Ostachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Można zrobić złożone, a jakże! Rozłożone skrzydła trzymają się na takich dwóch filutkach. Ale wygodniej to sklejać w całości chyba... Złożone również trzymają się na dwóch filutkach, jednakże te są inne. Średnio im ufam, że wytrzymają. Montaż skrzydła i schemat jak wygląda po złożeniu: mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Jasne , dzięki. Faktycznie te hmmm..spinki... nie wyglądają jakoś zbyt solidnie. Fajny jest ten ludek o smutnem obliczu do WN335. I ogólnie fajny inbox... i jaki szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 A jakby tak spróbować dorwać profile miedziane czy jakieś inne metalowe i z nich zrobić te "filutki" na ruchomo? Wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 A jakby tak spróbować dorwać profile miedziane czy jakieś inne metalowe i z nich zrobić te "filutki" na ruchomo? Wykonalne. Hmmm musiałyby się jakoś wydłużać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi