Trojan Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Zamieszczam kilka fotek z budowy mojego Mustanga. niestety karciocha pamięciochy zaszwankowała i kilka zdjęć poszło w kosmos więc przedstawiam to co mam. Poflokowane wnętrze. Silnik już gotowy Silnik i wnętrze widok 2 Wydech Kubełki. Pierwotnie miał być carbon ale został kolor miedzi jako akcent występujący w modelu. Za fotele dla Koksika Modelinowa tapicerka skórzana Fotele już pokryte flokiem i na miejscu. Fotka nieco przekłamuje i fotele wyglądają na włochate a w rzeczywistości flok jest drobniejszy niż ten użyty do wykładzin. Deska rozdzielcza. Kierownica przerobiona. Początkowo miały być otwory w ramionach ale wybrałem wariant gdzie jest jeden otwór. Komora silnika z dorobionymi uchwytami na przewody spryskiwacza Fotele doznały pasów by Eduard wraz z mocowaniem na poprzeczce Pierwszy podkład ... i baza. Gun Metal Model Master + 20% alu metalizera, Kolor nie wyszedł na zdjęciu ale jest rewelacyjny. Drobniutki metalic a nie ziarno jak kasza, odcień też się nieco różni. Tu pierwsza przymiarka nowego grilla. A tutaj paskudny błąd. Praktycznie gotowa karoseria. 3 warstwy bezbarwnego Prisma Color Spray. Pierwszy szlif papierem 1500 potem 2000. Wstępne polerowanie rozcieńczona pastą Tempo a potem Tamiya Fine. Na sam koniec polerowanie delikatnym filcem za pomocą Dremela (najniższe obroty), chwila nieuwagi i przetarty bezbarwny. Dach "do wyrzucenia. Zostało mozolne maskowanie, malowanie bazy, pasów i bezbarwny. Lekcja na przyszłość - tylko ręczne polerowanie I to na razie tyle. Relacja niestety "szarpana" jak wspomniałem ze względu na awarię karty. Czekam na nowe felgi i pracuję nad tarczami hamulcowymi. Zostało sporo wykończeniówek, paprochów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Nie pasuje tutaj ta tapicerka. Ale tak to ładny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Jestem pod wrażeniem, bardzo fajnie oto wychodzi. Powodzenia w dalszej budowie. p.s mam swoje "3 grosze" w tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 mam swoje "3 grosze" w tym projekcie Dawaj Może jeszcze coś podkręcę Nad tapicerką foteli jeszcze się zastanowię ale nie wiem czy nie za późno. Trochę straciłem dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Miałem na myśli fotele ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Miałem na myśli fotele ode mnie No tak. Chyba jeszcze jedną kawkę walnę bo z rana nie kontekstuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Trojan tunel i podłoga we flocku wygląd świetnie ale te fotele to szpeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Fotele szpecą.Grill bardzo fajny.Deska rozdzielcza bardzo mi się podoba,powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Całkiem oryginalny pomysł z modeliną tylko trochę za dużo jej dałeś no i nad kolorem bym się jeszcze zastanowił.I mam jedno pytanie te pasy z klamrami z fototrawionki są metalowe czy z tworzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Całkiem oryginalny pomysł z modeliną tylko trochę za dużo jej dałeś no i nad kolorem bym się jeszcze zastanowił.I mam jedno pytanie te pasy z klamrami z fototrawionki są metalowe czy z tworzywa? Fakt nieco za grubo wyszło. Zastanowię się co z tym zrobić ale flok zostaje bo na modelu lepiej wygląda niż na fotkach. Pasy to zestaw fototrawiony Eduarda. http://www.eduard.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Mustang... moje marzenie... najlepiej 67rok i GT500 . Będę obserwować wątek Twój bo kocham te stare modele Mustangów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Nie pękała Ci farba jak zginałęś pasy?Bo ja z moich fototrawionek byłem w miarę zadowolony tylko na kilku zagięciach farba się złuszczyła i musiałem dobierać tak kolor by było dobrze.Pytałem bo u Ciebie sam pas( nie klamry) wygląda jak jakiś kawałek elastycznego tworzywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Podczas wyginania musiałem tylko pęsetę zakleić taśmą by nie porysować blaszek. Z farbą nic się nie działo ale mogły by być w żywszych kolorach. Dostępne są jeszcze czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Ile kosztowały Twoje i kto je robił bo moje były za 4,50 i robili je Czesi?A jeszcze zapomniałem na siedzeniu po prawej nie pozaginałes klamerek do góry jak na siedzeniu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Ile kosztowały Twoje i kto je robił bo moje były za 4,50 i robili je Czesi?A jeszcze zapomniałem na siedzeniu po prawej nie pozaginałes klamerek do góry jak na siedzeniu kierowcy. Fakt, nie wygięte Blaszki kosztowały coś ok 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Kolejny etap. Produkcja tarcz hamulcowych. Jako, że nie dysponowałem żadnymi zamiennikami postanowiłem spróbować sam je wykonać. Zaczęło się od tworzywa grubości 1,4 mm. Następnie obróbka skrawaniem za pomocą prostego patentu i gotowe Z nakładek dorobiona tarcza Wykonałem model pozytywowy jednej strony zacisku. "Wzorowałem" się na AP Racing. Tu widać przygotowania do silikonowego odlewu formy. ...gotowa forma i gotowe żywiczne elementy zacisków Aż tu nagle pojawiła się nowa koncepcja. Kupiłem kolejny model samochodu i pokusiłem się na skopiowanie tarcz hamulcowych z zaciskami. No i teraz mam dylemat - kontynuować pracę na moimi tarczami czy wykorzystać żywiczną kopię Kopia tarcz WRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laser1989 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Moim zdaniem, tarcze wykonane przez Ciebie są zbyt dobre żeby zamieniac je gotowymi odlewami. A najlepiej będzie jak przymierzysz, i pokażesz jak wyglądają obie wersje pod felgą. Pozdrawiam Laser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ja też uważam że jednak powinieneś dokończyć swój projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 To poproszę o fotki WRC i Twego produktu w feldze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Mi się wydaje, że te co robiłeś będą lepsze oraz będziesz miał satysfakcję z tego, że nie użyłeś gotowca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Mały postęp w pracy. Założone kilka przewodów w tym przewodu do spryskiwacza. A tak wygląda tarcza przed malowaniem No i nowiutkie kółeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Ciesze się, że zostałeś przy swoich tarczach . Fajnie wyglądają przewody. Ja bym wolał w oryginalnym wykonaniu Mustanga, ale są gusta i guściki, ważne by autorowi się podobało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Koła masz z zestawu czy dokupowałeś oddzielnie?Jak tak to kto je robi ile mają cali i gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Koła to Fujimi 18", model Fabulous. Zakup z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Ładne kółeczka, mógłbyś zrobić przymiarkę do modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi