kuba2507 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 hehe udalo udalo dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Baza siadła konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Proba polerki:) Boje sie ze nie wyjdzie mi za dobrze ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Jak dla mnie lakier nie potrzebuje polerki. Nawoskuj ją tylko dobrze na koniec i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Też bym chciał, żeby mi zawsze tak nie wychodziła polerka :P Jak już koksik750 napisał.... jeszcze tylko wosk Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 Jechalismy z bratem autostrada a to ze ja bylem po calym dniu za kierownica powiedzialem ze teraz jego kolej a ja zajolem sie polerka:P Tylko nie wiem czy mi wyszla :/ i odrazu pomalowalem progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Mala aktualizacja. Za duzo sie nie zmienilo brak czasu;/ Foto niewyrazne robione na szybciora Pozniej zrobie lepsze jak bede robil In-Box'a 300ZX i SLR'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Podoba mi się! Ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 witam. Poskladalem wnetrze znaczy lekko odswierzylem (wkoncu). Wiem ze kalki wygladaja jak by mialy zaraz odpasc ale mam dost tego modelu ciagle cos. Maska i zderzak tez wkoncu pomalowalem a teraz kilka fotek. nie umiem pomalowac uszczellek nie wiem czemu ale nie idzie mi to. Przednie lampy tez sa z......ane. Ale byle go skonczyc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witaj Hmmm byle go skończyć To nie jest dobre podejście do modelarstwa Tu chodzi o rozwiązywanie problemów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 co do modelu i podejscia to powiem tak pierwsze malowanie wyszlo idealnie biala perla ale malowane modelarskimi farbkami i okleilem tasma zeby probi zrobic i co sie stalo ?? clar sie zje....... dalej pomalowalem na czerwono i bylo dobrze przypadkiem przy przeprowadze sie porysowal to co trzeba bylo zmyc i malowac kasta stala sie krucha teraz zamawiac nowa kaste znowu 20e w plecy nowe malowanie nie wyszlo znowz zmywanie i co potem znowu kolejne malowanie malowanie i co zderzak i maska nie wyszly i znowu zmywanie po polakierowaniu kasty zauwazylem ze sie rozleciala kasta to sklepilem prowizorycznie i trzyma do dzis dzisiaj przymierzam zderzak i maske i nie wiem czemu ale zderzak ma wogole inny odcien lakieru niz maska i kasta mam go dosc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Model wystawił Cię na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 pierwsze malowanie wyszło idealnie (biała perła) malowane modelarskimi farbkami. Okleiłem taśmą żeby progi zrobić i co się stało ?? clear się zje....... Dalej pomalowałem na czerwono i było dobrze - przypadkiem, przy przeprowadzce się porysował... to co - trzeba było zmyć i malować. Kasta stała się krucha. Trzeba było zamawiać nową kastę - znowu 20 Euro "w plecy". Nowe malowanie nie wyszło - znowu zmywanie i co potem? Znowu kolejne malowanie i co? - zderzak i maska nie wyszły i znowu zmywanie. Po polakierowaniu kasty zauważyłem, że się rozleciała kasta - to skleiłem prowizorycznie i trzyma do dziś. Dzisiaj przymierzam zderzak i maskę i nie wiem czemu ale zderzak ma w ogóle inny odcień lakieru niż maska i kasta - mam go dość!! (pozwoliłem sobie na małą korektę oryginalnego tekstu aby lepiej się czytało...) Nic tylko udać się do prokuratury z wnioskiem o ściganie producenta modelu, farb i taśmy co to zje... clear Przy okazji tempa prac - niekiedy lepiej poczekać na tzw. wenę niż robić bo mam dość czekania na efekt końcowy. Pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł i rozwolnieniu - zgodnie z przysłowiem: "Pies szybko robił to ślepe zrobił" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Dobrze Cię rozumiem, jeśli masz dość już tego modelu - odłóż go - weź inny, a gdy znów najdzie Cię ochota na tego GT-R weź pudełko i rób dalej. Ja tak robię. Nie ma sensu robić "na szybko" i "żeby skończyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Dobrze Cię rozumiem, jeśli masz dość już tego modelu - odłóż go - weź inny, a gdy znów najdzie Cię ochota na tego GT-R weź pudełko i rób dalej. Ja tak robię. Nie ma sensu robić "na szybko" i "żeby skończyć" A mnie się czepiają, że mam dużo W.I.P.'ów. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Dobrze Cię rozumiem, jeśli masz dość już tego modelu - odłóż go - weź inny, a gdy znów najdzie Cię ochota na tego GT-R weź pudełko i rób dalej. Ja tak robię. Nie tylko Ty - ze względu na kiepskie spasowanie zderzaka z maską, błotnikami i lampami moja Mazda RX-8 leży od roku w kartonie - w tym czasie zrobiłem 3 modele i mam na ukończeniu kolejne 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi