dabthor Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Witam Mam pytanko co do malowania akrylami. Maluje mur ceglany akrylami Model Master czerwony z mieszany z lekka iloscia rdzawego. wszystki slady po formie byly zaszpachlowane i przejechane papierem. Nie kladlem podkladu i odrazu nanioslem kolor z aero. I teraz mam pytanko: po nalozeniu farby i odczekaniu z 8 godzin sa miejsca gdzie przeswituje szpachlowka. I teraz nie wiem gdzie zrobilem blad: czy zbyt rozcieczylem farbe czy nie plozylem podkladu czy moze powinnienem polozyc jeszcze dwie warstwy... Prosze o podpowiedz i mam jeszcze jedno pytanie jezeli chce teraz zrobic slady zaprawy miedzy ceglami to lepiej zrobic wash z bialej farby czy pedzelikiem kazda szczeline wypelnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 dabthor ja myślę, że to jest przyczyna źle rozcięczonej farby. Może lepiej będzie wyglądało jak położysz WASH niż wypełniać każdą szczelinę. MOŻE WSTAW FOTY?? będzie lepiej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabthor Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 ok dzis wieczorem pokaze jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Ja bym proponował położenie następnej warstwy farby, która raczej nie zaszkodzi cagłą w postaci muru. dabthor ja myślę, że to jest przyczyna źle rozcięczonej farby. Jeżeli by tak było to by prześwitała cała powierzchnia, a nie tylko szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabthor Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 wstawiłem fotki Co radzicie zrobic by to poprawic. Gęstsza farba czy jeszcze raz , ale z podkładem i dopiero farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Ja bym tak nawet zostawił. Będziesz miał fajne cieniowanie muru. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Wg mnie powinieneś dać następnącienką warstwę, która nie powinna zaszkodzić powierzchni muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabthor Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 ale te slady po formie i ew slady od kleju jak zamaskowac? bo ew tam gdzie sa slady od formy to pilnikem troche przejechac ale nie wiem co zrobic z tymi sladami od kleju... a drugie pytanie to taki wash z bialych akryli bedzie dobry do zrobienia zaprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabthor Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam ponizej 4 moje nowe fotki muru. Prosze o uwagi co można jeszcze poprawić. w fazie końcowej budowania diormy prawdopodobnie zostanie on jeszcze troche pokryty jakims błotem albo zielenią imitującą zmurszenie od strony drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 dabthor jak chcesz poczytać coś więcej o malowaniu murów ceglanych proponuję lekturę forum modelatsrtwa kolejowego ... np. Martela czy Kozaka ... sam się w to kiedyś bawiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi