Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To bedzie mój pierwszy model samochodu wiec przy budowie będę potrzebował waszej pomocy. A o to taki malutki in-box.

DSCN4148.jpg

DSCN4154.jpg

DSCN4157.jpg

DSCN4158.jpg

DSCN4159.jpg

i już zaczynam z pytaniami:

na karoserii występuje taka o to szrama przez całą długość, co z nią zrobić, papier ścierny?

DSCN4151.jpg

DSCN4152.jpg

felgi są w oryginale złotawe, czym je pomalować aby otrzymać taki efekt i to samo pytanie do malowania karoserii. Rozumiem, że bez aero się nie obejdzie ale jaką farbą pomalować, jaką firme polecacie. Chce uzyskać taki mniej więcej wygląd

http://c.wrzuta.pl/wm18669/b83c7dd90029e20145c23c56/Nissan%20Skyline%3Cbardo88%3E?type=i&key=8lgPqsqh3p&ft=d

Napisano

Oj ta szrama wygląda strasznie, ile płaciłeś za model? Myślę, że bez szlifowania i szpachli się nie obejdzie. Mam jeszcze pytanie. Czy to, co jest w miejscu maski jest do odcięcia? bo jeśli nie to tam jest największy skok, i można by to rozciąć w miejscu tego skoku i skleić równo, potem szpachla i szlif. Powodzenia w budowie

P.S. A jak z jakością pozostałych elementów?

Napisano
Oj ta szrama wygląda strasznie, ile płaciłeś za model? Myślę, że bez szlifowania i szpachli się nie obejdzie. Mam jeszcze pytanie. Czy to, co jest w miejscu maski jest do odcięcia? bo jeśli nie to tam jest największy skok, i można by to rozciąć w miejscu tego skoku i skleić równo, potem szpachla i szlif. Powodzenia w budowie

P.S. A jak z jakością pozostałych elementów?

O czym ty mówisz???? Ta "szrama" wzdłuż karoserii to po prostu ciemniejszy odcień plastiku - tak się dzieje gdy elmenty robione są w kolorze metalicznym i wtryskiwane do formy.

Karpiu - Weź do ręki papier ścierny i zobaczysz, że powierzchnia jest równa. Jedyne co widzę to plastik pomiędzy przednimi nadkolami jest na połowie złamany. Jedyne co musisz wyciąć to tą małą poprzeczkę w środku tego kwadratu. Później normalnie przyklejasz na to maskę.

Co do koloru to felga widzę jest oryginalnie ze złotego plastiku więc wysgtarczy dać bezbarwny

ale możesz wziąść złotą farbę i je pomalować.

Co do karoserii to srebrny kolor nadwozia, następnie maskowanie i niebieski. Już kilka Skyline-ów powstało w takim malowaniu.

P.s. Jakbyś nie używał tego większego skrzydła ( bo widzę, że są dwa w komplecie ) oraz tylnego dyfuzora pod zderzak to chętnie bym je przygarnął

Napisano

heh to że na klapie i na dachu jest takie zlanie plastiku to widze, taki ciemny to ja nie jestem dziwnie tylko ten przód wygląda i o to mi chodziło

Napisano

Trzeba było jaśniej sprecyzować. Wystarczy klej ca i po sprawie. Nie trzeba szlifować itp bo nie pełni to żadnej funkcji i widać też tego nie będzie

Napisano

A wiec trochę dzisiaj podłubałem we wnętrzu, jeszcze się malować nauczyć muszę, no i pierwsze koty za płoty z montażem własnych pasów bo nie było ich w zestawie, efekt raczej taki sobie, ale ja tam wole robić czołgi xD

DSCN4167.jpg

DSCN4169.jpg

Co do malowania to raczej odpuszcze sobie elementy niebieskiego na zewnątrz i walne całego w metaliku, czy jak to nazwać YYY ogólnie maluje Pactrami ale ta farba na bank się nie nada na kolor główny, za smugowia się strasznie, wiec jakiej firmy polecicie farbę, kupić coś w sprayu?

Diesel fan za model zabuliłem dokładnie 84zł, kupiłem w innym sklepie po znajomości. Co do jakości reszty to nie mam większych zastrzeżeń, ogólnie to mój 1 model samochodu i 1 raz mam Aoshimke ale jestem pozytywnie zaskoczony. A to na miejscu maski to nie jest do wycięcia, na to się mache nakleja więc ca sobie nałożę i równo skleję, mały problem.

P.s. Jakbyś nie używał tego większego skrzydła ( bo widzę, że są dwa w komplecie ) oraz tylnego dyfuzora pod zderzak to chętnie bym je przygarnął Mr. Green

koksik750 jakie kozackie nazwy a tak na poważnie, jeszcze nie wiem co użyję ale to co mi zostanie bez problemu mogę ci oddać, jak skończę zrobię foto co mi pozostało i prześle na pw to się potem uzgodni :P

Napisano

To najważniejsze że jesteś zadowolony Myślałem, że macha będzie otwierana, czyli obejdzie się bez szpachli hehe pozdro i powodzonka

Napisano

Prawdę mówiąc to niezbyt wypasiony model w tej cenie. Ale zdarza się.

Pierwszy model, pierwsze problemy .

Wnętrze może być, jeśli aż tak bardzo się nie przykłada wagi do tego. Ja dodatkowo użyłem do wnętrza flocka jako wykładziny i fajnie taki bajer wygląda.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki Karpiu. Pamiętaj o mnie!. Co do wnętrza to razi to malowanie pędzlem. No i pasy. Takie sportowe pasy są mocowane np. do klatki bezpieczeństwa z tyłu, a u ciebie nie wiadomo skąd się biorą

Napisano
Masz w zestawie dwa takie same fotele.Dlaczego użyłeś dwóch różnych.Jakoś to nijako wygląda?

Instrukcja tak zapodała ....

Co do pasów już ich nie poprawie,a el tak na przyszłość z czego polecacie je zrobić i jak je zamontować, nie pogardzę odpowiednim linkiem warsztatowym

Chciało by się rzec byle do przodu, ale teraz muszę poczekać aż kumpel wypożyczy mi swoje aero no i jeszcze farbę główną muszę wybrać, tylko nie wiem jakiej firmy zakupić kolor srebny metalik, polecicie jakąś dobrze kryjąca?

Napisano

Pasy kup z fototrawionki.Też wcześniej zrobiłem własnoręcznie ale postanowiłem zmienić na takie jak powinny być. 4.50 zł a efekt o niebo lepszy sam zobacz

To moja robota

927f92062e4ce19am.jpg

to elementy fototrawione

11d49de8496b0af4m.jpg

a tak wyglądają po zamontowaniu w modelu

9e028f1229866591m.jpg

Napisano
Pasy kup z fototrawionki.Też wcześniej zrobiłem własnoręcznie ale postanowiłem zmienić na takie jak powinny być. 4.50 zł a efekt o niebo lepszy sam zobacz

To moja robota

927f92062e4ce19am.jpg

to elementy fototrawione

11d49de8496b0af4m.jpg

a tak wyglądają po zamontowaniu w modelu

9e028f1229866591m.jpg

Mipan widzę że zainwestowałeś w te same pasy co ja

Powiedz jak Ci się je składało

Napisano

Wkurzały mnie trochę bo strasznie miejscami się farba łuszczyła i musiałem dobierać farbę.Jakoś się udało.Zostały mi jeszcze klamry ale następnym razem pasy zrobię jak te poprzednie z folii samoprzylepnej i dodam tylko fototrawione klamry i będzie miodzio.Inwestycja hahah nie przesadzaj 4.50 to nie takie straszne pieniądze.Były też za 16 zł a to już przesada.Wolę kupić za to jakieś farby albo inne pomoce modelarskie.No ale ogólnie z wymienionych pasów jestem zadowolony.Prezentują się bardzo dobrze.Tylko mi kolor za bardzo nie pasuje do ogólnej koncepcji tego modelu ale jakoś to zniosę