Gość Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Witam. Mam w planach twożyć kolekcje samolotów pasażerskich.I chciałem zrobic pod model płyte postojową z lotniska.Na kawałek skleiki nakleić wydrukąwaną płyte postojową na bristolu.Jak to wydrukować i jak to zrobić?Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Eduard produkuje takie płytki. Wiem, że jest dla lotniskowca, ale może też dla pasażerskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ja bym Ci zaproponował zrobienie samemu takich płyt albo ze sklejki, albo z grubszej tektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ja miałem w planach zrobić to sam ale na skleike nakleic wydrukowane na bristolu tylko jak to wydrukowac by pasowało do modelu w skali 1/144(pasażer) i skad wzias jaoś zdjęcie czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 (edytowane) Widziałem fajny motyw zrobiony z papieru ściernego, linie były namalowane farbami. A fotki... wystarczy w Google wybrać grafiki i wpisać płyta lotniska. Edytowane 14 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Chodzi o coś takiego: -sklejka , -papier ścierny 400 , -farby , Na sklejkę nakleić papier ścierny i na papieże namalować linie takie jak na lotnisku.(myślałem nad tym ale nie wiem czy linie nie wyjdą takie rozmazane po zamaskowaniu taśmą malarska) Tak wyglada moja myśl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Płyty lotniska mają dylatacje co powoduje, że składają się z prostokątnych pól wylanego betonu. Proponuję cobyś poszedł o jakiegoś sklepu la plastyków i kupił sobie szary karton, najlepiej taki z delikatną fakturą i w kolorze "sól z pieprzem" (takie maluśkie ciemne kropeczki na jaśniejszym tle) Potem potnij karton na prostokąty o odpowiedniej wielkości i ponaklejaj na sklejkę. Linie i wszelkie malunki na płycie zrób przy pomocy kredek w odpowiednik kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi