Skocz do zawartości

Boeing 737-500 Skyline 1:144 PLL LOT

kubaszon555

Rekomendowane odpowiedzi

A Revellowski A-320 jakie silniki oferuje?

Ja się jeszcze nie spotkałem z A320 Revell'a a może ktoś tu się spotkał

więc niepowiem ci jakie silniki oferuje

Czy ktos widział InBox Airbus A 321-100 Lufthansa Retro Design bo ja nie moge znalezc

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Podobnie jak w 319 - revell w 320 proponuje (są w pudełku) obydwie wersje silników, w przypadku edycji modelu który ja posiadam (Revell 04201) można wykonać następujące wersje samolotu/malowania :

1) Thomas Cook A320-212 (silniki CMF 56-5A)

2) Thomas Cook A320-231 (silniki IAE-V2500)

3) SWISS International Airlines A320-214 (silniki CMF-56-5B)

Podziękowania kubaszon555 za uświadomienie różnych wersji

I tak Revell produkuje A319/A320/A321

Model o który się pytałeś był/jest produkowany w następujących wersjach

c5890bc0e554a75bmed.jpg

820520d549914ccbmed.jpg

6ddb9cdc06e9a1d0med.jpg

1d52ea3cfb949043.jpg

I pytany in-box

kaleczki

2102c57eadde28d7.jpg

wypraski - choć na zdjęciu jest wersja z innymi silnikami CMF 56 a tym pudełku są IAE-V2500

552a8c6f7f290039.jpg

i gotowy model (niestety nie mój )

4a64a9f7070fdf9d.jpg

polecam stronę

http://www.airlinercafe.com

są tam praktycznie wszystkie in-boxy modeli , kalki, gotowe modele itd - czyli wszystko na temat pasażerów

Edytowane przez Gość

To można założyć post i tam pisać ciąg dalszy a wszystko co do modelu który jest budowany to pisać tu .Ja założyłem taki temat ale mi go zamknięto

Podobnie jak w 319 - revell w 320 proponuje (są w pudełku) obydwie wersje silników, w przypadku edycji modelu który ja posiadam (Revell 04201) można wykonać następujące wersje samolotu/malowania :

1) Thomas Cook A320-212 (silniki CMF 56-5A)

2) Thomas Cook A320-231 (silniki IAE-V2500)

3) SWISS International Airlines A320-214 (silniki CMF-56-5B)

Dzięki

Moi drodzy...oczywiste jest, że piszemy tu o pasażerach i o tym co nam w duszy gra, póki co stoję z warsztatem od kilku dni (i jeszcze przez następne kilka) więc o czymś pisać trzeba Cieszę się, z tych wszystkich postów, tym bardziej, że jest to mój pierwszy założony wątek...Dużo się dowiedziałem, wymieniłem z Wami opinie i tak być powinno. Nie piszemy o polityce ani kryzysie finansowym tak więc nie ma co więcej rozmyślać tylko dalej wymieniać niezwykle cenne wiadomości

Pozdrawiam

Kuba

Ja to już się boję włączyć żelazko lub otworzyć lodówkę aby nie mówiły też o kryzysie

A tak na marginesie - przez kryzys mam więcej czasu na udzielanie się na forum

A pozytywną stoną tej sytuacji może być spadek cen modeli na aukcjach - a negatywną droższy ich zakup w sklepach (kurs waluty).

Ja także mam z tego powodu chwilowo więcej czasu. Niestety nowe modele znacznie zdrożały, najbardziej chyba poszedł dragon ponad 25 zł. I na szybką obniżkę raczej się nie zanosi Ale dość smęcenia, oto co ostatnio zakupiłem. Pencil Ty na pewno znasz sprawę

http://www.allegro.pl/item553828907_kalkomania_uta_corsair_elal_twa.html

Pozdrawiam

No no no fajne kalkomanie do Boeing'a 747

A ja teraz mam dylemat i to związany z kupnem modeli

Bo mianowicie mam juz dwa pasażery (jeden prawie skończony) i na początku mojej przygody z lotnictwem komunikacyjnym zamówiłem w pobliskim sklepie F/A-22 Raptor 1/48.No i nie dość że nie bedzie mi pasować to mam na oku Airbus'a A321-100

Tak odpowiadając dwóm kolegą na raz

Tak kalki znam - sam się do nich przymierzałem - ale do wersji 400 szukam innych i jak pisałem 747 w dalekich zamierzeniach.

Na razie mam rozgrzebane

- B707-330B (szukam kalek - na razie mam na oku Lufthansę - może ma ktoś jakieś fajnie propozycje?)

- A321-100 (jak wyżej - szukam )

- B737-300 (tu zakupiłem kalki polskich operatorów - czekam na paczkę)

- DC-10-30 (wstępnie mam kalki AA - ale bez szybek :( - może szybki zaadoptuję z modeli Daco - chyba że jakieś propozycje)

Wracając do B747 - Kubaszon masz wersje 747-200 i inne ze tego zestawu kalek? - podoba mi się wersja 747SP - taki krótki wieloryb wiem że tą wersję robi Welsh - ale brrrr.... to vacu a mam z dzieciństwa uraz do vacu i jeszcze robi ten model Sasquatch

http://www.airlinercafe.com/photosearch.php?man=167

ale przypuszczam że to żywica za ciężkie pieniądze i nie do dostania

(proszę popatrzeć że robią również inne ciekawe modele)

A wracając do kolegi Airbusa i jego pytania :

- ja zacząłem kolekcjonować pasażery od wizyt w supermarketach -

ostatnio widziałem B737-800 i CL-604 (polecam francuskie hipermarkety)

A jak komuś się nie chce iść na zakupy lub mieszka tak jak ja na wsi - polecam stronę Cobi (poza klockami są w Polsce dystrybutorami Revella - jak sprawdzałem przed chwilą nawet mają ceny trochę niższe niż w sklepach ale koszt przesyłki)

http://www.zabawki-sklep.pl/pl/sklep_internetowy/revell__modele/revell_do_sklejania/samoloty/samoloty_cywilne/

KonDi, pamiętaj modelarstwo to przyjemność i jeśli poczułeś, że chcesz mieć Raptora w 1:48, to go sklej. Zrób tak: Jak już go skleisz i pomalujesz zrób drewnianą podstawkę i zamów u szklarza szklana gablotkę pod wymiar. Wtedy położysz sobie go np na biurku i nie będzie on zakłócać Twojej kolekcji pasażerów, a jednocześnie będzie cieszyć oko Ja sam zbieram prawie wszystko co można skleić(lotnictwo wojskowe w 1:72. pojazdy pancerne w 1:35, okręty 1:400 i 1:350), ostatnio popełniłem nawet trucka w 1:24. Jednak pasażery to moja największa miłość już od dziecka. Zbierałem wtedy Plasticarty (miałem o ile pamiętam Tridenta, 727, Mercure, L-410, Jaka 40, Jaka 24, Tu-144 i Wostoka ).

Pencil co do 747, to mam obie wersję -400 (BA i Lufthansa), -200 KLM Revell(kalka mi nie potrzebna, jak ktoś będzie chętny-pisać) oraz 747-100 (BOAC) Airfix. Wersję 300 planuję zrobić z połączenia 400 i 200 z revella (Kadłub 400 i skrzydła z silnikami 200). Dlatego zakupiłem wspomnianą kalkomanię, jednak, nie cała mi się przyda (TWA do -200 na wymianę lub na sprzedaż, UTA do -400 także). Widziałem kiedyś SP z welsha, faktycznie vacu trochę straszy, cena również. choć wydaję mi się, że kadłub pasażera z vacu będzie łatwiej skleić niż model w 1:72 (których mam sporo, zwłaszcza polskich broplanów) .

Pozdrawiam

Kiedyś mój znajomy zamawiał kilkanaście gablotek na modele aut w 1:18, Twoja będzie znacznie większa. Wyszło mu koło 30 zł za sztukę, z tym, że on zamiast drewnianej podstawki, wybrał podstawkę ze szkła. Wydaję mi się, że zapłacisz między 30 a 40 zł. Oczywiście wszystko zależy od szklarza. A drewniana podstawkę bez problemu sam zrobisz.

kubaszon555 - ciekawa przeróbka 747 - jak widzę masz więcej pomysłów na przeróbki, niestety czyba wersje B747-200 i 100 nie do dostania - ale dzięki za podpowiedź, czasami zdarza się jeszcze airfix.

Rozumiem że tam w pudele jest 100 ?

Pisałeś też o Bae146 - chcesz przerobić na dwie różne wersje - w sumie można revella kupić dwie wersje 100 (RJ70) i 200 (RJ85)- z różną długością kadłuba - ta setka to albo malowanie wojskowe albo TNT (też ciężko dostać).

Pytanie czy łatwo będzie zroboć samemu 300 ?

747-200 z Revella jest tylko odrobinę lepszy o Airfixa (także wypukły podział) Dlatego warto się zastanowić co wybrać. -200 z revella był jakiś czas temu wznowiona jako samolot z wnętrzem, jednak nie wiem czy można z niej zrobić pełnoprawny model. Co do Avro RJ 100, przeróbka na chwilę obecną wydaję się prosta, jednak nie wiadomo co wyjdzie w praniu. Mam za mało dokumentacji do tego samolotu, żeby się za to zabrać, a mam wielką ochotę No i muszę zakupić 2 te same zestawy Mam oba modele w wersji najkrótszej, faktycznie ciężko je dostać, w wersji TNT kosztował mnie na all...o ponad 100 zł, wojskowa zaledwie 40. Wojskową przerobię na malowanie quantas, mam już wszystkie zdjęcia, Pozostaje mi tylko dorobić kalkomanię. Czystą kalkę tez już mam, jednak muszę zacząć robić próby na laserówce. Niestety drukarka jest 60 km ode mnie

Pozdrawiam

Wersja 200 jest w malowaniach BA i Alitalia, na okładce samolot podchodzi do lądowania, (widok od przodu, malowanie BA) a wersja 100, to model z lat 70, charakterystyczne w nim są 3 okienka na garbie. Poziom jest identyczny jak w 737-200. Wieczorkiem może wynajdę jakieś zdjęcie, to wrzucę

Pozdrawiam

787 ma się ukazać w tym roku jako model Revella - jest w zapowiedziach, generalnie to co revell zapowiada raczej się ukazuje ale w tych czasach...

z 737 sprawa jest ciut skomplikowana - zależy o jaką wersję pytasz i jaką skalę (jest np Hasegawa 1/200) ale zawężając sprawę do jedynej słusznej skali 1/144 :

737-800 - jest dostępny z revella w sumie w dwóch wersjach :

- Air Berlin lub Sobelair (jest to wersja z wingletami) i to jest chyba jednyny model dostępny w sklepach - jak pisałem wcześniej można go znaleść w hipermarketach - widziałem go w grudniu na półkach z zabawkami

36c50907aeca63e0med.jpg

- druga wersja tego samego modelu (raczje już niedostępna) w malowaniu

jak na pudełku (w sumie różni się tym że nie wklejamy wingletów)

cff0f83b65496a28.jpg[/url]

a zaraz napiszę dalej co jeszcze można znaleść