fulcrum_29 Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Witam Model jak w tytule skala 1:72 Zestaw jest koszmarny;sporo niepasujących elementów ,części są niesymetryczne i grube ,a w szczególności rakiety(każdy statecznik innej grubości) No i do tego wypukłe linie Włożyłem w ten model sporo pracy,miedzy innymi szlifowałem linie i trasowałem wklęsłe,co mogłem i potrafiłem to zrobiłem,ale na fotkach widzę że jeszcze można kilka rzeczy poprawić,cieszę sie że mam go za sobą Miłego oglądania Pozdrawiam Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Podoba mi się, pracy dużo bo i zestaw słaby ale efekt jest fajny - jaką farbą (chyba jakiś metalizer) malowałeś dysze? Pozdro Cytuj
aqws99 Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Bardzo faknie... widać strasznie dużo pracy... może brakuje tylko wyraźniejszego brudzenia Użyłeś farb jakie proponuje producejt w instrukcji ?? Bo coś ciemny i nieco zbyt czerwony wyszedł ten kolor ciemniejszy? hmmm chyba przyjdzie mi dobrać coś ,, na oko" bo już kupiłęm farby jak proponuje zvezda... a wyglada to coś inaczej niż w 1:1... no chyba, że to wina zdjeć ? Cytuj
fulcrum_29 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Napisano 3 Lutego 2009 Witam Tych farb do dysz było kilka,na starym su-27 robiłem testy żeby jakoś to wyszło, jeżeli interesują Cie konkretne nr to daj znać Do modelu kupiłem farby zalecane przez producenta,ale jasny kolor był za ciemny i musiałem rozjaśnić ,ciemny w słoiczku wyglądał ok ale jednak nie jest Pewnie troszke to wina zdjęć bo oświetlenie górne było żółte+lampa błyskowa,ale zdjęcia tego samego samolotu które posiadam są robione w różnych warunkach pogodowych i kolory wyglądają na każdej fotce troche inaczej i też miałem kłopot z doborem koloru Ale było minęło i teraz dołączył do kolekcji Pozdrawiam Cytuj
GrzechuG Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Nawet fajnie wyszedł choć kolorki jakieś takie zbyt "czerwone". Te suczki to jedne z moich ulubionych samolotów. Tak przy okazji to którego producenta byście polecili jeżeli chodzi o model Su-27 lub jego pochodne w skali 1/72? Cytuj
aqws99 Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Su-27 lub jego pochodne w skali 1/72? Ja tam się właściwie nie znam... ale mówią, że Airfix jedynie... ale nie sposób go dostać... osobiście czekam na ruch trumpetera... Cytuj
artoor_k Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Bardzo fajny Kolorki rzeczywiście nie teges ale poza tym bardzo ładny.Chciałbym takiego w 1:32 ale muszę zadowolić się zwykłym Su-27 Cytuj
hellvis Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 mówią, że Airfix jedynie... ale nie sposób go dostać... Ze dwa tygodnie temu na allegro byłprzez pare ładnych dni hellerowski UB (to samo co Airfix) z edycji HI-TECH i jakoś nie wzbudzał zainteresowania. Szkoda mi sie go zrobiło i dałem "kup teraz" Tylko nie wiem po co, bo zanim sie za niego wezme to pewnie trumpek przestanie być nowością. Cytuj
premier1986 Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Powiem krótko. jak dla mnie wielki respekt za malowanie samolotu sie należy Cytuj
erkamo Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 No to piłowanie się opłaciło, bo model wygląda wspaniale. Pasjonująca jest też płyta lotniska. Cytuj
fulcrum_29 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Napisano 3 Lutego 2009 Dziekuje za wszystkie komentarze Kolory w rzeczywistości wyglądają lepiej ,to oswietlenie podczas zdjęć troche je skrzywiło A nad płytą lotniska pracuję Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi