Skocz do zawartości

Gebirgsjager 1940/41 [Dragon, 1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Figuraś jak w tytule - niemiecki strzelec górski z roku 1940/41 Malowany pędzlem akrylami i olejami, suchym pędzlem, łoszowany itd itd Kolory dobierane "na oko" z internetu, książek i porad Kolegów Na dzień dzisiejszy zmieniłbym kolor spodni - powinny bardziej w zieleń wpadać ale teraz to po ptokach- jak mawiają ;) W sumie żałuję też, że "walczyłem" z malowaniem dłoni skoro można było je maznąć je na szaro jako rękawiczki, bo takowych używali Mauser pomalowany w ramach testu malowania drewna akrylami i olejami Zarośla z waty stalowej malowane aerkiem, podobnie jak cała gipsowa skała i mech A propos mchu - wyszedł całkiem przypadkowo - zrobiłem "formę z bokami z gąbki od laptopa, zostawiłem i tak sobie wiązał gips... gdy chciałem rozmontowac foremkę cześć gąbki została na gipsie co dało - moim zdaniem - zacny efekt po malowaniu aerkiem i suchym pędzlem

Tyle gadania - oto efekty pstrykania fotek "na szybkiego" przed wyjazdem

gebirgs_1.jpg

gebirgs_2.jpg

gebirgs_3.jpg

gebirgs_4.jpg

gebirgs_5.jpg

gebirgs_6.jpg

gebirgs_8.jpg

Miłego butowania Panie i Panowie

Napisano

szkoda, że nie ma większych zbliżeń na samą figurkę ale wygląda fajnie i na dobrze pomalowaną, całość kompozycyjnie także sprawia bardzo miłe wrażenie i mi się podoba natomiast mam mieszane uczucia co do mchu z tyłu scenki, bardziej by mi pasowało nie umieszczenie go tam co by zgrywało się z moim odczuciem fragmentu górskiego zbocza.. ale to takie subiektywne odczucie nie umniejszające dobrej oceny całości

Jędrek

Napisano
szkoda, że nie ma większych zbliżeń na samą figurkę

Wybaczcie - lepsze fotki zrobię po weekendzie jak wrócę ze Szczecina/Gorzowa

natomiast mam mieszane uczucia co do mchu (...)

Wyszedł przypadkiem więc się nie będę tłumaczył ... Może następnym razem zrobię gołą skałę - zostało mi jeszcze 3 Gebirgsów, w tym obsługa moździerza

Napisano

również dołączam się do prośby o zdjęcia figurki z bliska

sama podstawka i podłoże swoim ogromem przytłaczają.. mogłeś tam umieścić z powodzeniem jeszcze jedną figurkę..

z czego wykonana jest ta pokręcona wysoka trawa?

Napisano
również dołączam się do prośby o zdjęcia figurki z bliska

Będą, będą... po weekendzie

sama podstawka i podłoże swoim ogromem przytłaczają.. mogłeś tam umieścić z powodzeniem jeszcze jedną figurkę..

Obiecuję poprawę, proszę o pokutę itd itd NA takiej samej podstawce (zamówiłem kilka u stolarza) zrobię obsługę moździerza gdzieś w kaukazkich górach ... Ale to dopiero po skończeniu projektu na wystawe dla MOW na Helu

z czego wykonana jest ta pokręcona wysoka trawa?

Zarośla z waty stalowej malowane aerkiem
  • 2 weeks later...
Napisano
A my czekamy na zdjęcia...

Wybaczcie ale człowiek czasami potrzebuje urlopu A z racji pobytu w Masywie Śnieżnika - byłem poza zasięgiem przywilejów cywilizacji Jeśli dzisiaj się ogarne to najpóźniej jutro będę fotki

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

No i tak to już jest - żaden plan nie wytrzymuje kontaktu z wrogiem [tu: nawał obowiązków służbowo-prywatnych ;)]...

Wklejam parę nowych fotek - mam nadzieję, że zaspokoję gusta Modelarzy

Miłego butowania

gebirg_5_1.jpg

gebirg_5_2.jpg

gebirg_5_3.jpg

gebirg_5_4.jpg

gebirg_5_5.jpg

gebirg_5_6.jpg

gebirg_5_7.jpg

gebirg_5_8.jpg