arthur_szu Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Figuraś jak w tytule - niemiecki strzelec górski z roku 1940/41 Malowany pędzlem akrylami i olejami, suchym pędzlem, łoszowany itd itd Kolory dobierane "na oko" z internetu, książek i porad Kolegów Na dzień dzisiejszy zmieniłbym kolor spodni - powinny bardziej w zieleń wpadać ale teraz to po ptokach- jak mawiają ;) W sumie żałuję też, że "walczyłem" z malowaniem dłoni skoro można było je maznąć je na szaro jako rękawiczki, bo takowych używali Mauser pomalowany w ramach testu malowania drewna akrylami i olejami Zarośla z waty stalowej malowane aerkiem, podobnie jak cała gipsowa skała i mech A propos mchu - wyszedł całkiem przypadkowo - zrobiłem "formę z bokami z gąbki od laptopa, zostawiłem i tak sobie wiązał gips... gdy chciałem rozmontowac foremkę cześć gąbki została na gipsie co dało - moim zdaniem - zacny efekt po malowaniu aerkiem i suchym pędzlem Tyle gadania - oto efekty pstrykania fotek "na szybkiego" przed wyjazdem Miłego butowania Panie i Panowie Cytuj
Kacperek315 Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Mi tam się figurka podoba. Ciekawie wygląda i ten skrawek terenu to dobra koncepcja. Cytuj
Jędrek Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 szkoda, że nie ma większych zbliżeń na samą figurkę ale wygląda fajnie i na dobrze pomalowaną, całość kompozycyjnie także sprawia bardzo miłe wrażenie i mi się podoba natomiast mam mieszane uczucia co do mchu z tyłu scenki, bardziej by mi pasowało nie umieszczenie go tam co by zgrywało się z moim odczuciem fragmentu górskiego zbocza.. ale to takie subiektywne odczucie nie umniejszające dobrej oceny całości Jędrek Cytuj
arthur_szu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 szkoda, że nie ma większych zbliżeń na samą figurkę Wybaczcie - lepsze fotki zrobię po weekendzie jak wrócę ze Szczecina/Gorzowa natomiast mam mieszane uczucia co do mchu (...) Wyszedł przypadkiem więc się nie będę tłumaczył ... Może następnym razem zrobię gołą skałę - zostało mi jeszcze 3 Gebirgsów, w tym obsługa moździerza Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 również dołączam się do prośby o zdjęcia figurki z bliska sama podstawka i podłoże swoim ogromem przytłaczają.. mogłeś tam umieścić z powodzeniem jeszcze jedną figurkę.. z czego wykonana jest ta pokręcona wysoka trawa? Cytuj
arthur_szu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 również dołączam się do prośby o zdjęcia figurki z bliska Będą, będą... po weekendzie sama podstawka i podłoże swoim ogromem przytłaczają.. mogłeś tam umieścić z powodzeniem jeszcze jedną figurkę.. Obiecuję poprawę, proszę o pokutę itd itd NA takiej samej podstawce (zamówiłem kilka u stolarza) zrobię obsługę moździerza gdzieś w kaukazkich górach ... Ale to dopiero po skończeniu projektu na wystawe dla MOW na Helu z czego wykonana jest ta pokręcona wysoka trawa? Zarośla z waty stalowej malowane aerkiem Cytuj
Wojtek B. Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Mi osobiście się bardzo podoba, fajna podstawka Cytuj
dweler Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 rowniez.bardzo ciekawy pomysl z kompozycja Cytuj
arthur_szu Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 A my czekamy na zdjęcia... Wybaczcie ale człowiek czasami potrzebuje urlopu A z racji pobytu w Masywie Śnieżnika - byłem poza zasięgiem przywilejów cywilizacji Jeśli dzisiaj się ogarne to najpóźniej jutro będę fotki Pozdrawiam Cytuj
arthur_szu Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 No i tak to już jest - żaden plan nie wytrzymuje kontaktu z wrogiem [tu: nawał obowiązków służbowo-prywatnych ;)]... Wklejam parę nowych fotek - mam nadzieję, że zaspokoję gusta Modelarzy Miłego butowania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi