Roobert Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Witam, jako, że odebrałem dzisiaj żywice to zapodam zbiorczego in-boxa dodatków do Intechowskich/Mastercraftowych Mi-2. Pierwszy zestaw to żywice przeznaczone do wersji T, nr katalogowy 72500. W zestaw wchodzą odlane części i jedna blaszka + klisza. Elementy z żywicy dobrze odlane i bez zwichrowań. Nie ma niedolewek czy pęcherzyków. Jak to zawsze w takich dodatkach są błonki, które trzeba usunąć. Kolejne 2 zestawy to Part. Pierwszy o numerze 72-112 przeznaczony jest jako zastępstwo dla żywic. Składa się z 2 blaszek, dzięki nim zbudujemy od nowa wnętrze, okna i drzwi oraz dużo elementów zewnętrznych. Kolejny zestaw o numerze 72-113 to przeznaczony jest dla wersji RL/RM. Jedna blaszka z wyposażeniem wewnętrznym i zewnętrznym tej wersji. To tyle, jak są jakieś pytania, prośby o fotki to wpisywać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Ile kosztuje taki zestaw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roobert Posted February 5, 2009 Author Share Posted February 5, 2009 Zestaw żywic: 49,00 PLN Blachy nr 72-112: 40,30 PLN Blachy nr 72-113: 17,30 PLN Wszystko kupowane w Jadarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper0405 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Już sie nie moge doczekac warsztatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek172 Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roobert Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Moim zdaniem potrzebne są oba zestawy bo wtedy można najlepiej odwzorować wnętrze. Podłoga i tylna ściana lepsza z blaszek ale podsufitka, fotele i panel ze wskaźnikami to z żywicy. Drzwi też są odpowiednio grube bo blaszkowe to zbyt cienkie. No i jest też z żywicy kanapa tylna bo ta zestawowa to raczej jak ławka drewniana wygląda. A poza tym to sporo własnych przeróbek, żeby wykrzesać w miarę poprawny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts