Roobert Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Witam, jako, że odebrałem dzisiaj żywice to zapodam zbiorczego in-boxa dodatków do Intechowskich/Mastercraftowych Mi-2. Pierwszy zestaw to żywice przeznaczone do wersji T, nr katalogowy 72500. W zestaw wchodzą odlane części i jedna blaszka + klisza. Elementy z żywicy dobrze odlane i bez zwichrowań. Nie ma niedolewek czy pęcherzyków. Jak to zawsze w takich dodatkach są błonki, które trzeba usunąć. Kolejne 2 zestawy to Part. Pierwszy o numerze 72-112 przeznaczony jest jako zastępstwo dla żywic. Składa się z 2 blaszek, dzięki nim zbudujemy od nowa wnętrze, okna i drzwi oraz dużo elementów zewnętrznych. Kolejny zestaw o numerze 72-113 to przeznaczony jest dla wersji RL/RM. Jedna blaszka z wyposażeniem wewnętrznym i zewnętrznym tej wersji. To tyle, jak są jakieś pytania, prośby o fotki to wpisywać Cytuj
Roobert Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 Zestaw żywic: 49,00 PLN Blachy nr 72-112: 40,30 PLN Blachy nr 72-113: 17,30 PLN Wszystko kupowane w Jadarze. Cytuj
jacek172 Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Cytuj
Roobert Napisano 17 Października 2009 Autor Napisano 17 Października 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Moim zdaniem potrzebne są oba zestawy bo wtedy można najlepiej odwzorować wnętrze. Podłoga i tylna ściana lepsza z blaszek ale podsufitka, fotele i panel ze wskaźnikami to z żywicy. Drzwi też są odpowiednio grube bo blaszkowe to zbyt cienkie. No i jest też z żywicy kanapa tylna bo ta zestawowa to raczej jak ławka drewniana wygląda. A poza tym to sporo własnych przeróbek, żeby wykrzesać w miarę poprawny model. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi