Jump to content

Mi-2 Airmo, Part 1:72

Roobert
 Share

Recommended Posts

Witam,

jako, że odebrałem dzisiaj żywice to zapodam zbiorczego in-boxa dodatków do Intechowskich/Mastercraftowych Mi-2.

Pierwszy zestaw to żywice przeznaczone do wersji T, nr katalogowy 72500.

th_DSCN3744.jpg

W zestaw wchodzą odlane części i jedna blaszka + klisza.

th_DSCN3745.jpg th_DSCN3746.jpg

Elementy z żywicy dobrze odlane i bez zwichrowań. Nie ma niedolewek czy pęcherzyków. Jak to zawsze w takich dodatkach są błonki, które trzeba usunąć.

th_DSCN3748.jpg th_DSCN3749.jpg th_DSCN3752.jpg

th_DSCN3753.jpg th_DSCN3754.jpg th_DSCN3755.jpg

Kolejne 2 zestawy to Part. Pierwszy o numerze 72-112 przeznaczony jest jako zastępstwo dla żywic. Składa się z 2 blaszek, dzięki nim zbudujemy od nowa wnętrze, okna i drzwi oraz dużo elementów zewnętrznych.

th_DSCN3756.jpg

Kolejny zestaw o numerze 72-113 to przeznaczony jest dla wersji RL/RM. Jedna blaszka z wyposażeniem wewnętrznym i zewnętrznym tej wersji.

th_DSCN3757.jpg th_DSCN3758.jpg

To tyle, jak są jakieś pytania, prośby o fotki to wpisywać

• 8 months later...
Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T.

Moim zdaniem potrzebne są oba zestawy bo wtedy można najlepiej odwzorować wnętrze. Podłoga i tylna ściana lepsza z blaszek ale podsufitka, fotele i panel ze wskaźnikami to z żywicy. Drzwi też są odpowiednio grube bo blaszkowe to zbyt cienkie. No i jest też z żywicy kanapa tylna bo ta zestawowa to raczej jak ławka drewniana wygląda.

A poza tym to sporo własnych przeróbek, żeby wykrzesać w miarę poprawny model.