Roobert Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam, jako, że odebrałem dzisiaj żywice to zapodam zbiorczego in-boxa dodatków do Intechowskich/Mastercraftowych Mi-2. Pierwszy zestaw to żywice przeznaczone do wersji T, nr katalogowy 72500. W zestaw wchodzą odlane części i jedna blaszka + klisza. Elementy z żywicy dobrze odlane i bez zwichrowań. Nie ma niedolewek czy pęcherzyków. Jak to zawsze w takich dodatkach są błonki, które trzeba usunąć. Kolejne 2 zestawy to Part. Pierwszy o numerze 72-112 przeznaczony jest jako zastępstwo dla żywic. Składa się z 2 blaszek, dzięki nim zbudujemy od nowa wnętrze, okna i drzwi oraz dużo elementów zewnętrznych. Kolejny zestaw o numerze 72-113 to przeznaczony jest dla wersji RL/RM. Jedna blaszka z wyposażeniem wewnętrznym i zewnętrznym tej wersji. To tyle, jak są jakieś pytania, prośby o fotki to wpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Ile kosztuje taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Zestaw żywic: 49,00 PLN Blachy nr 72-112: 40,30 PLN Blachy nr 72-113: 17,30 PLN Wszystko kupowane w Jadarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Już sie nie moge doczekac warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Witam,co bardziej jest opłacalne, inwestycja w żywicę czy kupno blach zastępczych. Chcę wykonać mi-2 T. Moim zdaniem potrzebne są oba zestawy bo wtedy można najlepiej odwzorować wnętrze. Podłoga i tylna ściana lepsza z blaszek ale podsufitka, fotele i panel ze wskaźnikami to z żywicy. Drzwi też są odpowiednio grube bo blaszkowe to zbyt cienkie. No i jest też z żywicy kanapa tylna bo ta zestawowa to raczej jak ławka drewniana wygląda. A poza tym to sporo własnych przeróbek, żeby wykrzesać w miarę poprawny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi